spot_img
17.1 C
Rafina
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
spot_img

Έκαναν άμβλωση σε λάθος γυναίκα – Μπέρδεψαν δύο ασθενείς – rpn

 

 

 

«Συγγνώμη» σε μία γυναίκα ζήτησε νοσοκομείο της Πράγας στην Τσεχία, καθώς υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ακούσια διακοπή της κύησης, επειδή την μπέρδεψαν με άλλη ασθενή.

Η μία από τις γυναίκες προσήλθε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στον τακτικό έλεγχό της, καθώς ήταν έγκυος, την ώρα που η άλλη είχε πάει προκειμένου να υποβληθεί σε απόξεση μήτρας, μια επέμβαση αφαίρεσης ιστών, που αποτελεί επίσης μέθοδο διακοπής της κύησης. Οι δύο ασθενείς ήταν ασιατικής καταγωγής και είχαν άδεια μόνιμης παραμονής στην Τσεχία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Το χρονικό

Το προσωπικό του νοσοκομείου τις μπέρδεψε και υπέβαλε σε απόξεση μήτρας την έγκυο, η οποία έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε. «Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ανθρώπινο σφάλμα, για μια ανθρώπινη αστοχία» δήλωσε στον Τύπο ο Γιαν Κβάτσεκ, διευθυντής του νοσοκομείου Bulovka στην Πράγα.

Ο ίδιος επισήμανε πως το νοσοκομείο «λυπάται βαθιά» για αυτό που χαρακτήρισε ένα «τραγικό» μπέρδεμα κι εξήγησε πως το ίδρυμα έχει προσφέρει ψυχολογική και δικαστική βοήθεια στην ασθενή.«Έχει αδιαμφισβήτητα το δικαίωμα να λάβει αποζημίωση» υπογράμμισε κι εκτίμησε ότι το γλωσσικό εμπόδιο έπαιξε ένα ρόλο στο περιστατικό. Ο Μίκαλ Ζίκαν, επικεφαλής του τμήματος Γυναικολογίας του νοσοκομείου, δήλωσε πως η ασθενής υπέγραψε ένα έγγραφο στην τσεχική γλώσσα, το οποίο εντούτοις αφορούσε την άλλη ασθενή.

«Τρεις ημέρες νωρίτερα, η ασθενής είχε ενδελεχώς ενημερωθεί, παρουσία ενός διερμηνέα, σε τι ακριβώς θα υποβαλλόταν, που ήταν απλώς ένας έλεγχος» είπε ο Ζίκαν σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε πως οι χειρουργοί δεν είχαν «κανέναν λόγο να πιστέψουν ότι είχαν να κάνουν με μια διαφορετική ασθενή».

Το νοσοκομείο έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν υπάλληλο και διέταξε έναν ακόμη να εργάζεται υπό την επίβλεψη ειδικού.

Αυτή την εβδομάδα

Σάββας Αραπκιλής: Ο κατήφορος της διοίκησης Τσεβά και της ίδιας της Δημάρχου δεν έχει τέλος

Ο κατήφορος της διοίκησης μειοψηφίας Τσεβά και της ίδιας...

Ξηντάρας: Η διοίκηση Τσεβά νοιώθει ότι χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, γιαυτό χάνει και την ψυχραιμία της

Καυστική ανάρτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Ξηντάρα: ''Η μειοψηφική...

Αργοναύτης Ραφήνας: Η ομάδα που επενδύει στα παιδιά – όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη

Σε μια εποχή όπου ο αθλητισμός συχνά εγκλωβίζεται σε...

Παλλήνη: Ουσιαστικός διάλογος στη «Σχολή Γονέων»- «Τα παιδιά ως δέκτης και θεατής της βίας»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ουσιαστική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη...

ΝΕΑ

Ξηντάρας: Η διοίκηση Τσεβά νοιώθει ότι χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, γιαυτό χάνει και την ψυχραιμία της

Καυστική ανάρτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Ξηντάρα: ''Η μειοψηφική...

Παλλήνη: Ουσιαστικός διάλογος στη «Σχολή Γονέων»- «Τα παιδιά ως δέκτης και θεατής της βίας»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ουσιαστική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη...

RPN.GR