Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, οι οθόνες τραβάνε πιο δυνατά από τα όνειρα και το «εύκολο» πλασάρεται ως κανονικότητα, ο αθλητισμός έρχεται να θυμίσει κάτι παλιό και πολύτιμο: πειθαρχία, κόπο, χαρακτήρα. Όχι φίλτρα. Ιδρώτας.
Με αυτό το σκεπτικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας διοργανώνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός: Δρόμοι Ζωής για τα Παιδιά μας», στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας, στις 18:00.
Η εκδήλωση δεν χαϊδεύει αυτιά. Μιλάει καθαρά για το τι σημαίνει να βάζεις στόχους, να χάνεις, να ξανασηκώνεσαι και —αν αντέξεις— να κερδίζεις. Όχι μόνο μετάλλια, αλλά αξίες που κρατάνε μια ζωή.

Στο βήμα θα βρεθούν άνθρωποι που δεν τα λένε θεωρητικά, γιατί τα έχουν ζήσει στο πετσί τους:
- Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας
- Γιάννης Χατζήμπεης, Paralympian Κολύμβησης & Ironman Τριάθλου
- Παντελής Παπαγεωργίου, Προπονητής Εθνικών Ομάδων Αεροβικής Γυμναστικής & Καλλιτεχνικής Κολύμβησης
- Σπύρος Τσοτάκος, Ψυχολόγος – Κοινωνικός Λειτουργός
- Ευθαλία Αλιφέρη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει η βράβευση των Πρωταθλητριών και Πρωταθλητών Ελλάδος στην Αισθητική Ομαδική Γυμναστική και την Πάλη, του Παλαιστικού Συλλόγου Ραφήνας–Πικερμίου. Γιατί τα παιδιά που παλεύουν —κυριολεκτικά και μεταφορικά— αξίζουν χειροκρότημα. Όχι μόνο όταν ανεβαίνουν στο βάθρο, αλλά και για τις ώρες που κανείς δεν τα βλέπει.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος ελεύθερη.
Για γονείς που θέλουν να καταλάβουν. Για παιδιά που ψάχνουν πρότυπα. Για μια τοπική κοινωνία που ξέρει ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι πυξίδα.
Ραντεβού εκεί. Γιατί οι αξίες δεν μαθαίνονται με scroll. Μαθαίνονται με παράδειγμα.































