Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ σε ηλικία 61 ετών

336

Εκοιμήθη σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ  σε ηλικία 61 ετών.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό μας άρθρο,είχε μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα κορονοϊού. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου προ της Χριστού Γεννήσεως εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και διασωληνώθηκε.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία αποφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, από όπου πήρε πτυχίο το 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο. Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.