spot_img
19.6 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Eκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας σε δράση Job Shadowing σε σχολείο στη Σουηδία

 

 

 

Job Shadowing στη Σουηδία: Εκπαιδευτική εμπειρία στο Segeltorpsskolan

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο «C.R.E.A.T.E. Project», εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας συμμετείχαν σε δράση Job Shadowing στο σχολείο Segeltorpsskolan στη Σουηδία, κατά το διάστημα 16–20 Φεβρουαρίου 2026.

Η κινητικότητα αυτή αποτέλεσε μια ουσιαστική ευκαιρία επαγγελματικής μάθησης και διεθνούς συνεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν από κοντά τη λειτουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού σχολείου και να ανταλλάξουν εμπειρίες με Σουηδούς συναδέλφους τους.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στο σχολείο υποδοχής για τη ζεστή φιλοξενία, το ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και την προθυμία να μοιραστεί την εκπαιδευτική του κουλτούρα και πρακτική. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο Segeltorpsskolan και συνέβαλαν καθοριστικά στην άρτια οργάνωση και υλοποίηση της δράσης, λειτουργώντας ως γέφυρα επικοινωνίας και παιδαγωγικής ανταλλαγής.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε πραγματικές συνθήκες τάξης, καθώς και γόνιμος διάλογος γύρω από σύγχρονες διδακτικές πρακτικές, ζητήματα συμπερίληψης, τη μαθητοκεντρική προσέγγιση και τη συνολική λειτουργία της σχολικής μονάδας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν βασικά χαρακτηριστικά του σουηδικού εκπαιδευτικού συστήματος, προσφέροντας χρήσιμα ερεθίσματα για προβληματισμό και συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα.

Η δράση εντάσσεται στις προβλεπόμενες δραστηριότητες του προγράμματος Erasmus+ και συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην επαγγελματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όσο και στη μεταφορά καλών πρακτικών στο σχολικό περιβάλλον του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας. Γιατί, ας το πούμε καθαρά: τα σχολεία εξελίσσονται όταν οι άνθρωποί τους βγαίνουν από τη ζώνη άνεσης και κοιτούν τι γίνεται έξω από τα σύνορα.

Στο επόμενο διάστημα προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων διάχυσης των εμπειριών και των καλών πρακτικών που αποκτήθηκαν από την κινητικότητα, με στόχο την ενημέρωση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της περιοχής μας. Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και η ουσιαστική ανταλλαγή παιδαγωγικών προσεγγίσεων, ώστε το ευρωπαϊκό άνοιγμα να μετατραπεί σε καθημερινή σχολική πράξη.

Αυτή την εβδομάδα

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας απέσπασε Silver Award στη δράση “The Radio Unites”

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας, καθώς...

Τα ζώδια σήμερα, Πέμπτη 14/5

Φίλε μου Κριέ, η Πέμπτη σου ξεκινά με έντονη...

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

ΝΕΑ

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας απέσπασε Silver Award στη δράση “The Radio Unites”

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας, καθώς...

Τα ζώδια σήμερα, Πέμπτη 14/5

Φίλε μου Κριέ, η Πέμπτη σου ξεκινά με έντονη...

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

RPN.GR