spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Έκρηξη από βραχυκύκλωμα σε Airbus της Delta – Πανικόβλητοι επιβάτες – rpn

 

 

 

Κάμερα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ κατέγραψε τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος κάτω από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους της Delta Airlines, με τους επιβάτες να εκκενώνουν πανικόβλητοι το Airbus.

Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ήταν σε εξέλιξη λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης 604 από το Κανκούν του Μεξικού στη μεγαλούπολη της πολιτείας της Ουάσιγκτον όταν το Airbus συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρομίου Seattle-Tacoma και προκλήθηκε το βραχυκύκλωμα.

Στο βίντεο από το συμβάν της νύχτας της 6ης Μαΐου διακρίνονται φλόγες και μαύροι καπνοί κάτω από το ρύγχος του αεροσκάφους.

Οι πιλότοι οσμίστηκαν τους καπνούς και είπαν στο πλήρωμα να ανοίξει τις «τσουλήθρες» εξόδου ώστε να επισπεύσουν την εκκένωση του αεροσκάφους.

«Μας έλεγαν “πηδήξτε έξω”»

«Οι επιβάτες αντέδρασαν πανικόβλητοι, άρχισαν να σπρώχνονται στον διάδρομο για να φθάσουν στην έξοδο», δήλωσε ο Άσγουιν Μένον, επιβάτης του αεροσκάφους. «Μας έλεγαν “πηδήξτε έξω, πηδήξτε στις τσουλήθρες” και μέσα σε δύο λεπτά όλοι είχαν βγει έξω», πρόσθεσε.

Από τους συνολικά 189 επιβάτες τα δύο τρίτα βγήκαν από τις τσουλήθρες εξόδου και οι υπόλοιποι από τις κανονικές. Η φωτιά έσβησε από μόνη της και ουδείς τραυματίστηκε.

«Για προληπτικούς λόγους αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου και οι επιβάτες που ήταν ακόμη στο αεροσκάφος αποβιβάστηκαν από το πίσω τμήμα του. Το αεροσκάφος βγήκε από το πρόγραμμα πτήσεων για επιθεώρηση και συντήρηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2022, σύμφωνα με τη FAA.

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR