spot_img
21.3 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Έκτακτη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ στο Δημαρχείο Ραφήνας – Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος για την κακοκαιρία

 

 

 

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει ότι κατόπιν των γενικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, έχει τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο, έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ), υπό την προεδρία της Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, κας Δήμητρας Τσεβά. Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Λύγκου, κ. Βασίλης Μπουρνιάς και κ. Σωτήρης Σκούφος, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, οι Προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου, η διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων και στην προστασία των πολιτών, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων φιλοξενίας, εφόσον απαιτηθεί, ενώ έχουν ήδη δοθεί οδηγίες σε εργοληπτικές εταιρείες για τη διασφάλιση συνεχούς παρουσίας προσωπικού στα εργοτάξια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, να περιορίζουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων αρχών.

 

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR