spot_img
34.6 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

«Ελ. Βενιζέλος»: Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ταλαιπωρία των επιβατών

 

 

Ουρές και ταλαιπωρία παρατηρήθηκε από το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εκτός λειτουργίας βρέθηκαν αρκετά από τα αυτόματα μηχανήματα ελέγχου ευρωπαϊκών διαβατηρίων επιβατών στο χώρο των αφίξεων.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τις 20 Οκτωβρίου απομακρύνθηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο 230 αστυνομικοί.

Τι απαντάει η ΕΛ.ΑΣ.

Δύο ημέρες μετά από την στιγμή που άρχισε να παρατηρείται το έντονο φαινόμενο, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Όλοι οι αερολιμένες της χώρας -και ο Διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»- κάθε χρόνο, την θερινή περίοδο, ενισχύονται με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό καθώς και με Δόκιμους Αστυφύλακες, οι οποίοι παραμένουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και λήγει η θερινή περίοδος.
Συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη φετινή θερινή περίοδο η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ενισχύθηκε με 67 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες και 164 Δόκιμους Αστυφύλακες -περισσοτέρους από κάθε άλλη χρονιά- οι οποίοι επέστρεψαν στις Σχολές μετά το τέλος της περιόδου.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρατηρείται μεγάλος αριθμός -αρκετά μεγαλύτερος από προηγούμενες χρονιές- αφίξεων και αναχωρήσεων. Για το λόγο αυτό προβλέφθηκε ενίσχυση με 50 επιπλέον αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με τη λήξη της θερινής περιόδου.
Σε αυτή την μεταβατική περίοδο θα παρατηρηθούν, όπως είναι φυσικό, κάποιες καθυστερήσεις. Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, καθώς παράλληλα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε διαφορετικά πεδία όπως είναι η ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, των Αστυνομικών Τμημάτων, των Τμημάτων Τροχαίας καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας.

Αυτή την εβδομάδα

Αιματηρή επίθεση σε τραμ στη Βούλα: Βίντεο από το βαγόνι μετά τον τραυματισμό 18χρονου

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου...

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το Neapolis University Pafos

Μια νέα σελίδα εξωστρέφειας και ουσιαστικής σύνδεσης της Τοπικής...

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

ΝΕΑ

Αιματηρή επίθεση σε τραμ στη Βούλα: Βίντεο από το βαγόνι μετά τον τραυματισμό 18χρονου

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου...

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το Neapolis University Pafos

Μια νέα σελίδα εξωστρέφειας και ουσιαστικής σύνδεσης της Τοπικής...

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

Ξεκίνησε η Aegean Regatta 2026 – Ζωντανά από τη Χίο η εκκίνηση μέσω του RPN (βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι 25οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά διοργάνωσε το Σάββατο 22 Αυγούστου...

RPN.GR