Περισσότερα από 207 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο τελωνείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε φορτίο που είχε δηλωθεί ως ρουχισμός και προερχόταν από την Ταϊλάνδη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το dikastiko.gr, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα.
Οι Αρχές αξιοποίησαν πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών αεροπορικώς από την Ασία τον περασμένο Αύγουστο. Ακολούθησε έλεγχος σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων του αεροδρομίου.
Εκεί εντοπίστηκαν δύο παλέτες με συνολικά 48 χαρτοκιβώτια. Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν 207 κιλά και 466 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
Το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ποσότητας εκτιμάται από τις Αρχές στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.






























