spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί νεοναζί

 

 

 

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), 21 Ιταλοί νεοναζί οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα για συγκέντρωση ακροδεξιών που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11) στο Νέο Ηράκλειο.

Οπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, υπήρξε ενημέρωση για αεροπορικό ταξίδι 21 ακροδεξιών Ιταλών προς την Ελλάδα με αφορμή πανευρωπαϊκά καλέσματα στη μνήμη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αρμόδιες πηγές είχαν διευκρινίσει άλλωστε στην «K» ότι πρόθεση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ ήταν να απαγορευτεί η είσοδος των νεοναζί στην χώρα για τους παραπάνω λόγους. Εν τω μεταξύ, υπό τον φόβο επεισοδίων η ΓΑΔΑ εξέδωσε απαγόρευση τόσο για τη «συγκέντρωση μνήμης» της 1ης Νοεμβρίου όσο και για τις αντισυγκεντρώσεις που εξήγγειλαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Στο κανάλι της στο Telegram, η εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση Hellenic Front, που φέρεται να διατηρεί ιδεολογικούς δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, ανάρτησε για πρώτη φορά σχετικό κάλεσμα την 7η Ιουνίου. Εκτοτε σε κλειστές ομάδες του Telegram δημοσιεύονται καλέσματα και δράσεις που αφορούν την 1η Νοεμβρίου.

Οι Athens Autonomous δημοσίευσαν φωτογραφίες από μοτοπορεία που πραγματοποίησαν την 28η Οκτωβρίου στα βόρεια προάστια, κατά τη διάρκεια της οποίας πέταξαν φέιγ βολάν με μήνυμα για «τις παρακρατικές δολοφονίες των συναγωνιστών μας Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη». Σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έχει σημάνει συναγερμός υπό τον φόβο επεισοδίων αλλά και για το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από το εξωτερικό.

Πηγή: Καθημερινή

Αυτή την εβδομάδα

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

Όταν το Ψέμα γίνεται Φυλακή

Οι άνθρωποι, πριν πουν ψέματα στους άλλους, έχουν ήδη...

RPN.GR