spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ελεύθερος με βούλευμα ο Γ. Παπαντωνίου, αλλά παραμένει στην φυλακή γιατί δεν έχει χρήματα για την εγγύηση!

 

 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, με σχετικό βούλευμα μπορεί να βγει από την φυλακή σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης,αλλά από ότι φαίνεται και υποστηρίζει ο ίδιος,δεν έχει χρήματα για την εγγύηση των 150.000 ευρώ!

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατόπιν σχετικής αίτησης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και την καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ. 

Ωστόσο, ο κ. Παπαντωνίου παραμένει εντός της φυλακής αφού αδυνατεί να καταβάλλει την εγγύηση. «Στην περίοδο του δράματος του κορονοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η πολιτεία μελετά την λήψη έκτακτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών. Μετά από 17 μήνες κράτησης του κ. Παπαντωνίου, ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστών αξιών» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος τον Απρίλιο με την λήξη του 18 της προσωρινής κράτησης του.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR