Ελεύθερος με βούλευμα ο Γ. Παπαντωνίου, αλλά παραμένει στην φυλακή γιατί δεν έχει χρήματα για την εγγύηση!

553

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, με σχετικό βούλευμα μπορεί να βγει από την φυλακή σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης,αλλά από ότι φαίνεται και υποστηρίζει ο ίδιος,δεν έχει χρήματα για την εγγύηση των 150.000 ευρώ!

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατόπιν σχετικής αίτησης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και την καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ. 

Ωστόσο, ο κ. Παπαντωνίου παραμένει εντός της φυλακής αφού αδυνατεί να καταβάλλει την εγγύηση. «Στην περίοδο του δράματος του κορονοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η πολιτεία μελετά την λήψη έκτακτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών. Μετά από 17 μήνες κράτησης του κ. Παπαντωνίου, ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστών αξιών» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος τον Απρίλιο με την λήξη του 18 της προσωρινής κράτησης του.