spot_img
31.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ένας χρόνος μετά την παραίτηση της ομάδας Ξηντάρα

 

 

 

Ποιος έχασε, ποιος κέρδισε και τι γράφει η επόμενη μέρα

Ένας χρόνος πέρασε από την παραίτηση της ομάδας του Κώστα Ξηντάρα από τη διοίκηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Μια αποχώρηση που προκάλεσε αίσθηση και ανέτρεψε ισορροπίες, αφήνοντας πίσω της ερωτηματικά και αναλύσεις.

Δεν είναι μυστικό πως η ομάδα Ξηντάρα υπήρξε η δύναμη που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Δήμητρας Τσεβά στις εκλογές του 2023, χαρίζοντάς της τη δημαρχία και –όπως ειπώθηκε τότε– «έφερε το Πικέρμι στο πιάτο» τη δεύτερη Κυριακή μαζί με τους ψήφους του Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Ωστόσο, οι δρόμοι χώρισαν σύντομα. Οι λόγοι γνωστοί, οι συνέπειες ορατές. Ο ίδιος ο Κώστας Ξηντάρας μίλησε πρόσφατα στην Polis, εξηγώντας με ειλικρίνεια τη δική του εκδοχή. Μα δώδεκα μήνες μετά, η πολιτική πραγματικότητα μιλά από μόνη της.

Η διοίκηση συνεχίζει – ο Ξηντάρας παρακολουθεί

Η Δήμητρα Τσεβά όχι μόνο δεν λύγισε από την αποχώρηση, αλλά συνέχισε ακάθεκτη το έργο της. Με την επιστροφή δύο στελεχών της ομάδας Ξηντάρα, του Σωτήρη Σκούφου και της Κωνσταντίνας Μακρή, ενίσχυσε την αντιδημαρχιακή της ομάδα και έστειλε μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Από την άλλη, η ομάδα Ξηντάρα δείχνει σήμερα χωρίς σαφή προσανατολισμό. Ο ίδιος ο Κώστας Ξηντάρας κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και, όπως φαίνεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά αλλά και από απόσταση. Το πολιτικό του αποτύπωμα, πάντως, παραμένει υπαρκτό, ειδικά στο Πικέρμι.

Το άγνωστο «Χ» της επόμενης μέρας

Τι κάνει σήμερα η ομάδα Ξηντάρα; Πρακτικά, εκτοπισμένη από τα κέντρα αποφάσεων, βρίσκεται σε φάση αναμονής. Τι περιμένει να κάνει; Ίσως μια νέα ευκαιρία, ίσως ένα κάλεσμα, ίσως το άνοιγμα ενός πολιτικού δρόμου που να της ταιριάζει.

Όλα αυτά, όμως, παραμένουν προς διερεύνηση. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα Ξηντάρα είναι το άγνωστο “Χ” της πολιτικής εξίσωσης στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
Το αν θα παραμείνει ενωμένη, αν θα διασπαστεί ή αν τελικά θα συμπορευτεί με άλλον υποψήφιο ενόψει των εκλογών του 2028, είναι ερωτήματα που κανείς –ούτε καν τα ίδια τα μέλη της– δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.

Το μεγάλο ερωτηματικό

Σήμερα, ο Κώστας Ξηντάρας και η ομάδα του αποτελούν το μεγαλύτερο ερωτηματικό της τοπικής πολιτικής σκηνής. Ερωτηματικό για το πού βρίσκονται, ερωτηματικό για το πού θα πάνε, ερωτηματικό για το αν θα σταθούν ξανά ως ενιαία δύναμη.
Το μόνο βέβαιο είναι πως η εποχή μετά την αποχώρησή τους έχει αλλάξει τους ρόλους,
η Δήμητρα Τσεβά έχει το πλεονέκτημα, ο Κώστας Ξηντάρας το παρακολουθεί,
και οι δημότες περιμένουν να δουν ποια κίνηση θα κάνει – αν κάνει – ο ίδιος πρώτος.

Γιατί, παρά την απόσταση από τα διοικητικά, ο Κώστας Ξηντάρας παραμένει μια σταθερή αξία στην τοπική κοινωνία. Τον γνωρίζουν, τον εκτιμούν και –κυρίως– τον εμπιστεύονται. Είναι από τους ανθρώπους που έχουν αφήσει αποτύπωμα στην πορεία των κοινών, με συνέπεια, ήθος και ήπιο λόγο.
Ίσως γι’ αυτό, ακόμη και όσοι διαφωνούν μαζί του, αναγνωρίζουν ότι η παρουσία του λείπει από την ενεργό διοίκηση. Και ίσως, όταν αποφασίσει να μιλήσει ξανά πολιτικά, να έχει ακόμα λόγο να ακουστεί.

Αυτή την εβδομάδα

Διπλή τραγωδία στον Πειραιά: Ποιο ήταν το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό σε ΙΧ μέσα σε γκαράζ

Σοκ προκαλεί στον Πειραιά ο αιφνίδιος θάνατος δύο νέων...

MR BOSS στη Ραφήνα: Καφές, σνακ και καθημερινές αγορές από το πρωί έως τα μεσάνυχτα

Στη Λεωφόρο Φλέμινγκ 47, στο κέντρο της Ραφήνας, το...

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

Πειραιάς: Νεκροί 28χρονος και 27χρονη μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 28χρονος και μία 27χρονη μέσα σε...

ΝΕΑ

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

Πειραιάς: Νεκροί 28χρονος και 27χρονη μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 28χρονος και μία 27χρονη μέσα σε...

Οβελιστήριο των Φίλων – Πικέρμι: Επιλέξτε το αγαπημένο σας ”βρώμικο”

Η απόλαυση ξεκινά από το Οβελιστήριο των Φίλων στο...

Το «Ozempic της φύσης» σαρώνει το TikTok: Τι ισχύει για το viral κόλπο με τη ζελατίνη

Μια νέα τάση αδυνατίσματος εξαπλώνεται με ταχύτητα στο TikTok,...

RPN.GR