spot_img
19.1 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ενέργειες του Δήμου Μαραθώνος για τα αδέσποτα σκυλιά

 

 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Μαραθώνος ξεκινά  συνεργασία με τη Μ.Κ. Φιλοζωική Οργάνωση «Zero Stray Pawject», για να εργαστούμε από κοινού για έναν Δήμο Μαραθώνος χωρίς αδέσποτους σκύλους.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Στέργιος Τσίρκας υπέγραψε το Συμφωνητικό Συνεργασίας και πραγματοποίησε συνάντηση με τους συνεργαζόμενους Τοπικούς Κτηνιάτρους, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Τουρισμού & Διαχείρισης Αδέσποτων  κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου, την Διευθύντρια Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας και συντονισμού του προγράμματος κα. Ελευθερία Χατζηγαβριήλ και την Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας κα. Σοφία Βασταρδή.

Τους προηγούμενους μήνες πραγματοποιήθηκε συνεργασία, της κας. Χατζηγαβριήλ με τους Silja Schiller-Moumtzidis, Διευθύντρια και συνιδρύτρια της Zero Stray Pawject, Inc και Θοδωρή Μουμτζίδη, για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την υλοποίηση και την επιτυχία της δράσης.

Η Zero Stray Pawject, Inc δέχτηκε μια ειδική επιχορήγηση από μία από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το Battersea  Dogsand  Cats Home, το οποίο θα υποστηρίξει τη νέα προσπάθεια της στο δήμο Μαραθώνος. Η επιχορήγηση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την επιδότηση τσιπαρίσματος και/ή στείρωσης δεσποζόμενων σκύλων. Η Zero Stray Pawject χρηματοδοτεί καμπάνιες ενημέρωσης και εκπαίδευσης για κηδεμόνες που είτε δεν μπορούν οικονομικά να τσιπάρουν και να στειρώσουν τον σκύλο τους είτε είναι επηρεασμένοι αρνητικά.

Η συνεργασία του Δήμου Μαραθώνος με την Zero Stray Pawject , αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων.

Οι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος, που θα δηλώσουν ενδιαφέρον να ευεργετηθούν από το πρόγραμμα θα πρέπει να αποδεικνύουν την μόνιμη κατοικία τους και να συμπληρώνουν σχετική Αίτηση- Ερωτηματολόγιο, την οποία μπορούν να προμηθευτούν είτε από τα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση agricultural@marathon.gr       

Τηλ. επικοινωνίας 2294061200,  2294320957.

Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε, επιπλέον, για το καλό του τόπου μας και να κάνουμε τον Δήμο Μαραθώνος ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για ανθρώπους και ζώα.

Διαδικασία εκτέλεσης επιδοτούμενων κτηνιατρικών πράξεων

  1. Ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης σκύλου (ή σκύλων) υποβάλει ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ το ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Αίτηση εγγραφής στο Δημοτικό Μητρώο Σκύλων) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( agricultural@marathon.gr) ή με φυσική παρουσία στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα με συνημμένα τα δικαιολογητικά δημοτικότητας ή μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ ή απόδειξη ηλεκτρονικής υποβολής μισθωτηρίου ή έντυπο Ε1 όπου αναφέρεται η μόνιμη κατοικία ή φιλοξενία ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας).
  2. Τα δικαιολογητικά αυτά θα συλλέγονται στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα από τους υπαλλήλους, Νέα Μάκρη: Πολυξένη Καζάνη, Μαραθώνα: Αθανάσιος Ράπτης, Γραμματικό: Ελένη Κάκαρη, Βαρνάβα: Αικατερίνη Φλώρου. Και θα διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης η οποία εξετάζει τα δικαιολογητικά δημοτικότητας ή μόνιμης κατοικίας και εγκρίνει κατά περίπτωση.
  3. Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, εφόσον εγκρίνει το αίτημα, εγγράφει τον ιδιοκτήτη και κάθε σκύλο του στην λίστα του κτηνίατρου επιλογής.
  4. Η λίστα αυτή αποστέλλεται στον κάθε κτηνίατρο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε ο κάθε κτηνίατρος να γνωρίζει ποιοι ιδιοκτήτες και ποια σκυλιά έχουν εγκριθεί.
  5. Ο κτηνίατρος, επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες σκύλων, με βάση τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας της λίστας που του έχει δώσει ο δήμος.
  6. Ο κτηνίατρος εκτελεί τις κτηνιατρικές πράξεις (σήμανση, στείρωση, ή και τα δυο).
  7. Ο κτηνίατρος φροντίζει ώστε ο ιδιοκτήτης να έχει τα απαραίτητα έγγραφα π.χ. πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης, ερωτηματολόγιο Δήμου (συμπληρωμένο πλήρως), πιστοποιητικό στείρωσης

Ο ιδιοκτήτης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να υποβάλλει το Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης του σκύλου του (χορηγείται από τον κτηνίατρο), στο Πρωτόκολλο του δήμου.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR