spot_img
29.8 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ενημέρωση για το κρούσμα κορονοϊού στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Παλλήνης

 

 

Σε απολύμανση του 2ου Ενιαίου Λυκείου Παλλήνης προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Παλλήνης από τη Διεύθυνση του 2ου Ενιαίου Λυκείου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του Σχολείου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση του Σχολείου, ο εκπαιδευτικός, από την Τρίτη 15/9, είχε ενημερώσει, ότι, μέλος του περιβάλλοντος του, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Αμέσως του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Σχολείο και να υποβληθεί σε τεστ, όπως και έκανε.

Το αποτέλεσμα του τεστ (16/9) ήταν αρνητικό. Ο εκπαιδευτικός επέλεξε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και δεν επέστρεψε στο Σχολείο.

Την Παρασκευή 18/9, ενημέρωσε την Διεύθυνση του Σχολείου, ότι, σε νέο τεστ που υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σε επικοινωνία με τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας, θεωρήθηκαν ως στενές επαφές οι μαθητές του τμήματος Γ-Οικονομίας 1, στην αίθουσα του οποίου, σύμφωνα με την Διεύθυνση του Σχολείου, ο εκπαιδευτικός είχε μπει μόνο για 2 ώρες την Δευτέρα 14/9 τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις, και ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκε, δεν ήταν ακόμη φορέας του ιού.

Η Διεύθυνση του Σχολείου προχώρησε στις  διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ ενώ με απόφαση της οικείας Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του  τμήματος Γ1-Οικονομίας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Επίσης, η Διεύθυνση ενημέρωσε τις οικογένειες των μαθητών ενώ ζητήθηκε από τους καθηγητές να προβούν σε προληπτικά τεστ.

Επισημαίνεται, ότι, οι αρμοδιότητες για τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολικές μονάδες, ανήκουν αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει προχωρήσει εγκαίρως και πριν ανοίξουν τα σχολεία, σε όλες τις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προστασίας, για την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο σχολεία, σε συνθήκες ασφάλειας.

Από το Γραφείο Τύπου

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR