spot_img
23 C
Rafina
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
spot_img

Ένωση Εμπόρων Ραφήνας:Αγαπάμε τον τόπο μας στηρίζουμε την τοπική αγορά , τηρώντας τους κανόνες υγιεινής

 

 

 

Η Ένωση μας έλαβε την παρακάτω ανακοίνωση από τους επαγγελματικούς φορείς μας και την αναδημοσιεύει προς ενημέρωση όλων.

Αγαπάμε τον τόπο μας στηρίζουμε την τοπική αγορά , τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και τις εντολές των αρμόδιων αρχών υγείας .

Ανακοίνωση για τον κορονοϊό COVID-19
Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Οι εξελίξεις από τον κορονοϊό COVID-19 επιβάλλουν στους Κοινωνικούς Εταίρους, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής μας ευθύνης, να συνδράμουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μας με υπευθυνότητα. Καλούμαστε να δράσουμε προληπτικά, συλλογικά, οργανωμένα και γρήγορα, ώστε να συμβάλλουμε, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, στον περιορισμό της διασποράς του ιού, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία όλων των εργαζομένων αλλά και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας.
Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) είναι το πρώτο αυτονόητο καθήκον όλων των επιχειρήσεων.

Επίσης, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (https://www.ecdc.europa.eu/…/RRA-outbreak-novel-coronavirus…), ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν εθελοντικά προληπτικά μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Τα προληπτικά μέτρα, πρέπει να στοχεύουν -εκτός από την προστασία- και στη διευκόλυνση των εργαζομένων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων.

Ειδικότερα, προτρέπουμε τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές να εφαρμόσουν, όπου είναι εφικτό, πρακτικές ευελιξίας ως προς τον χρόνο και τον τόπο εργασίας, αλλά και για τη διευκόλυνση αδειών εφόσον υπάρχουν έκτακτες οικογενειακές υποχρεώσεις από τυχόν κλείσιμο παιδικών σταθμών, σχολείων, κλπ.

Βρισκόμαστε στη διάθεση του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να συνδράμουμε, με όποιον τρόπο κριθεί σκόπιμο, στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και στη διαφύλαξη του συνεκτικού ιστού της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή την εβδομάδα

Εκδήλωση με θέμα την εξωτερική πολιτική της χώρας και ομιλήτρια την Ντόρα Μπακογιάννη

Η ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής και η ΔημΤΟ ΝΔ Αχαρνών-Θρακομακεδόνων...

Πανεπιστημιούπολη 100 εκατ. ευρώ στην Παλλήνη: Νέος εκπαιδευτικός κόμβος στην Ανατολική Αττική

Σημαντική επένδυση στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δρομολογείται στην...

Καλλιτεχνούπολη: Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις τι σημαίνει να φοβάσαι τον δρόμο που περνάς κάθε μέρα

Αναγνώστρια του RPN και κάτοικος Καλλιτεχνούπολης έχει λογικά ερωτήματα...

«Gala Χορού 2026» από τον Δήμο Παλλήνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιώσιμης...

ΝΕΑ

Εκδήλωση με θέμα την εξωτερική πολιτική της χώρας και ομιλήτρια την Ντόρα Μπακογιάννη

Η ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής και η ΔημΤΟ ΝΔ Αχαρνών-Θρακομακεδόνων...

Πανεπιστημιούπολη 100 εκατ. ευρώ στην Παλλήνη: Νέος εκπαιδευτικός κόμβος στην Ανατολική Αττική

Σημαντική επένδυση στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δρομολογείται στην...

«Gala Χορού 2026» από τον Δήμο Παλλήνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιώσιμης...

Η στιγμή που Ι.Χ. πέφτει στο κενό μετά από κατάρρευση τοιχίου – Μία σύλληψη

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται στο φως από την περιοχή της...

Προστατεύω ή κρύβω; Η αλήθεια μέσα στην οικογένεια

Ένας από τους πιο βαθιούς φόβους ενός γονιού είναι...

RPN.GR