spot_img
34.5 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ένωση Εστιατορίων:Ποιές επιχειρήσεις υποβάλλουν τα έντυπα για τα 800 ευρώ

 

 

Αγαπητά μέλη,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ.Εργάνη για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ (σ.σ. η απόφαση αναφέρεται σε κύριο Κ.Α.Δ.), προκειμένου να δηλώσουν:  την κατηγορία στην οποία εντάσσονται,  τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις του τέθηκαν σε αναστολή,  τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020 (είτε με καταγγελία είτε με οικειοθελή αποχώρηση).

Όταν ανοίξει το σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: https://www.taxheaven.gr/news/47982/apozhmiwsh-800-eyrw-poies-epixeirhseis-kai-ergazomenoiypoballoyn-ta-nea-entypa-kai-h-meiwsh-toy-enoikioy-sthn-platforma-erganh?output=printer

Όμως, εκτός από τα ανωτέρω, μέσα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα «περάσει» και η μείωση του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης (σ.σ. βλ. άρθρο δεύτερο της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 20η-3-2020). Αναλυτικά οι Επιχειρήσεις:  που πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν το νέο έντυπο της απόφασης 13031/Δ1. 4551/2020 «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής οπότε είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» και που έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας όλου ή μέρους του προσωπικού τους (σ.σ. σχετικά με την αναστολή των συμβάσεων εργασίας για όσους επιχειρηματίες πλήττονται βάσει ΚΑΔ δείτε όσα προβλέπονται στο άρθρο ενδέκατο της ΠΝΠ 20.3.2020)

Αυτή την εβδομάδα

Εννιάμερα της Παναγίας: Τι γιορτάζει η Εκκλησία στις 23 Αυγούστου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία στις 23...

«Εμείς – Μαραθώνας»: Τρεις προτάσεις για το Τουριστικό Περίπτερο και το γειτονικό δημοτικό ακίνητο

Τρεις προτάσεις για την αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μαραθώνα...

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

ΝΕΑ

Εννιάμερα της Παναγίας: Τι γιορτάζει η Εκκλησία στις 23 Αυγούστου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία στις 23...

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

RPN.GR