Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Αττικής «ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ»

557

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ»

Αγαπητά μέλη,

Αρχικά να σας ενημερώσουμε με τα εξής:

Τί είναι οι κορωνοϊοί; Οι κορωνοϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά.

Τί είναι ο νέος κορωνοϊός 2019-nCoV; Ο νέος κορωνοϊός ονομάζεται 2019-nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κορωνοϊού, που δεν είχε ανι-χνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες προστασίας του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά την αναπνευστική λοίμωξη του νέου κορωναϊού και καθώς στα καταστήματα μας υπάρχει μεγάλη συνάθροιση κοινού, διαφόρων ομάδων, θα πρέπει να τηρούνται με προσοχή και επιμέλεια οι γνωστοί κανόνες υγιεινής. Δείτε σχετικά: (https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mhmetadotika-noshmata/c388-egkyklioi/6652-odhgies-prostasias-apo-anapneystikh-loimwksh-apo-toneo-koronaio).

Επίσης καλό θα είναι να αποφεύγονται χειραψίες, να απολυμαίνονται τα χερούλια των καταστημάτων και οι κατάλογοι, οι χώροι να αερίζονται και να ενταθεί ο καθαρισμός σε όλους τους χώρους (κουζίνας, wc).

Να τονίσουμε ότι η ΚΥΑ σχετικά με την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα απευθύνεται στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΟΣ