Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας : Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης!

297

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας συμμετέχει  στην πρωτοβουλία μαθητικής καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με θέμα:

«Για Μεσόγειο θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και στον ξεριζωμό».

Οι ιαχές του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, η άμεση ανάμειξη της χώρας μας που δυστυχώς επιταχύνεται, οι αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές ξεριζωμένων, η μετατροπή της χώρας μας σε κόμβο και ορμητήριο των επεμβάσεων με τη συνεπακόλουθη στοχοποίησή της δεν μας επιτρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι.

Εμείς οι γονείς μοχθούμε να φέρουμε στον κόσμο και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας όχι για να ματώσουν για τα συμφέρονται των «σύμμαχών» μας ή για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών ή της πολεμικής βιομηχανίας. Θέλουμε να ζήσουν και αυτά ειρηνικά, όμως άλλωστε και εμείς και να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον φιλίας συνεργασίας και κατανόησης ανάμεσα στους λαούς που έχουν τη Μεσόγειο σαν κοινή θάλασσα-πηγή ζωής και κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου μας, να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εργασία, με λογοτεχνικά κείμενα, εικαστικά ή μουσικά έργα, με βίντεο ή φωτογραφία. Όλα  τα έργα θα αποτελέσουν το υλικό εκδηλώσεων όπου και θα παρουσιαστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το ΔΣ