spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του φαρμάκου FLAGYL

 

 

 

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του φαρμακευτικού προϊόντος FLAGYL 500 mg/cap προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά τον εντοπισμό ξένου σώματος σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου.

Ειδικότερα, η ανάκληση αφορά την παρτίδα 41015 με ημερομηνία λήξης 10/2028. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ξένο σώμα σε μία συσκευασία του συγκεκριμένου προϊόντος.

Με βάση την απόφαση του ΕΟΦ, η φαρμακευτική εταιρεία Lavipharm Α.Ε., η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάθεση του φαρμάκου, καλείται να ενημερώσει άμεσα τους αποδέκτες της παρτίδας και να προχωρήσει στην απόσυρσή της από την αγορά.

Παράλληλα, η εταιρεία υποχρεούται να τηρεί όλα τα παραστατικά που αφορούν την ανάκληση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τα θέτει στη διάθεση του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν στο πλαίσιο των ελέγχων του Οργανισμού.

Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη παρτίδα και πραγματοποιείται προληπτικά, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας των φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτή την εβδομάδα

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Διώνη Πικερμίου: Κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου σχετικά...

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Ποιοι κερδίζουν και ποιες είναι οι παγίδες

Μια νέα ευκαιρία τακτοποίησης παλαιών οφειλών προς την Εφορία...

Καιρός σήμερα: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες κυλά η σημερινή ημέρα σε...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

ΝΕΑ

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

RPN.GR