Επί ποδός κλιμάκια του δήμου Αθηναίων -Ζημιές σε 15 κτίρια, έλεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

244

Τους ελέγχους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια από τον σεισμό καθώς και στις δημοτικές υποδομές συνεχίζουν 30 κλιμάκια μηχανικών του δήμου Αθηναίων καθώς και συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αυτό, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό και να αποκλειστούν τα σημεία μεγάλης επικινδυνότητας, από πεζούς και αυτοκίνητα.

Ζημιές σε 15 κτίρια της Αθήνας από τον σεισμό
Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, που συνεδρίασε υπό τον γενικό γραμματέα του δήμου Λευτέρη Καστανάκη, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται, έως τώρα, σε 15 κτίρια σε όλη την πόλη, στη συντριπτική τους πλειονότητα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα. Σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, που ο δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα, συνεργεία ολοκλήρωσαν την επανατοποθέτηση της ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για πεζούς και αυτοκίνητα.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην καταστρέφουν ή μετακινούν την ειδική σήμανση.

Ελεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Πτώση σοβάδων και ζημιές από τον σεισμό
Από ελέγχους και αυτοψίες που διενεργήθηκαν έως τώρα από τη Δημοτική Αστυνομία για την καταγραφή ζημιών και τον εντοπισμό σημείων με πρόβλημα που προκλήθηκαν από τη σεισμική δόνηση διαπιστώθηκε πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων στα ακόλουθα σημεία:
Αιόλου 36 – Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης / Αισχύλου 9 / Αρχιμήδους 17 / Ερμού 90 / Καππαδοκίας 22 / Κεραμεικού 50 / Λαμπάκη 49 / Μοναστηράκι – Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου / Μυκάλης και Κεραμεικού / Πειραιώς 90 / Πραξιτέλους 13 / Τριών Ιεραρχών και Πάδοβα / Χρ. Λαδά και Σταδίου / Φυλής 121 / Ψαρών 34

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας έχει θέσει τον μηχανισμό του δήμου Αθηναίων σε επιφυλακή, ενώ επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών του δήμου Αθηναίων, σημεία της πόλης που έχουν πληγεί από τον σεισμό.