Επιμνημόσυνη δέηση στην Ραφήνα για τα θύματα του ναυαγίου της ”Χρυσής Αυγής”(φωτο-βίντεο)

339

Επιμνημόσυνη δέηση στην Ραφήνα για τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου ”Χρυσής Αυγής” τελέστηκε σήμερα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει πάνω από το λιμάνι της Ραφήνας.

Παρευρέθησαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς,ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ρ. Σπύρος Χρυσοφώτης και η Δ.Σ Δέσποινα Γκικάκη.Επίσης εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Στις 23 Φεβρουαρίου 1983 το πλοίο «Χρυσή Αυγή» βυθίστηκε στα ανοικτά της θάλασσας κοντά στο ακρωτήρι Μαντήλι της Εύβοιας. Εκείνο το πρωινό είχε κάνει το δρομολόγιο Τήνος- Άνδρος- Ραφήνα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας απέπλευσε ξανά από τη Ραφήνα μεταφέροντας εννέα βυτιοφόρα, τέσσερα φορτηγά, 21 επιβάτες και 21 μέλη του πληρώματος.

Κάθε Τετάρτη το πλοίο αναλάμβανε τη μεταφορά οχημάτων με καύσιμα στα νησιά. Κυβερνήτης του ήταν ο Αντώνιος Γαρδέλης και καπετάνιος ο Αυγουστής Πολέμης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και στη Ραφήνα υπήρχε απαγορευτικό. Το πλοίο δεν έπρεπε να ταξιδέψει εκείνο το απόγευμα. Τελικά η εταιρεία έδωσε σήμα για αναχώρηση και με την υπογραφή του καπετάνιου ξεκίνησε από τη Ραφήνα στις 16:00 το απόγευμα για να εφοδιάσει τα νησιά, τα οποία είχαν μείνει για μέρες χωρίς πλοία.

Η επιμνημοσυνη δέηση για τα θύματα της Χρυσής Αυγής σημερα.
38 χρόνια πέρασαν αλλά δεν έσβησαν στιγμή από τη μνήμη μας.

Δημοσιεύτηκε από Evangelos Bournous στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ