Επιστολή Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Έμπορων Ραφήνας -Πικερμίου προς Κοινοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου

367

Το rpn.gr ήταν παρόν εντός της αιθούσης και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου και σας την μετέδωσε live. Στη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία πέρασε η «Πρόταση για να ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου όπως ανοίγουν της Δημοτικής Κοινότητας Ραφήνας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και του τουριστικού κοινού.»

Όπως ακούσατε στη live μετάδοσή μας , ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ραφήνας -Πικερμίου  Σ. Μαυρολέων,   παρενέβη προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του σχετικά με τη πρόταση.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης μας κοινοποιήθηκε απο την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Έμπορων Ραφήνας -Πικερμίου η παρακάτω επιστολή. 

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Έμπορων Ραφήνας -Πικερμίου                                                                                             

Αρ. Πρ. :  16         12/02/2020

Email: eeberafpik@gmail.com

Fax: 22940 25354

Προς: Κοινοτικό συμβούλιο κοινότητας Πικερμίου

Κοιν.: Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Η Ένωση μας με το παρόν έγγραφο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της ως προς το τέταρτο θέμα της 2ης Συνεδρίασης του έτους 2020 με Αρ. πρωτ. 17 της Κοινότητας Πικερμίου, που αφορά:

«Πρόταση για να ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου όπως ανοίγουν της Δημοτικής Κοινότητας Ραφήνας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και του τουριστικού κοινού.»

Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Έμπορων Ραφήνας-Πικερμίου ως το μόνο συνδικαλιστικό όργανο και εκπροσωπώντας όλο το φάσμα επαγγελματιών και επιχειρηματιών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, εκφράζει την αντίθεση της με το παραπάνω θέμα διότι:

  • Ουδέποτε ενημερώθηκε από τοπικούς επιχειρηματίες για την ανάγκη να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους Κυριακές στην κοινότητα Πικερμίου.
  • Ουδέποτε ενημερώθηκε από την κοινότητα Πικερμίου ότι υπάρχει ανάγκη επιχειρηματιών να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους Κυριακές στην κοινότητα Πικερμίου.
  • Τα τοπικά συμβούλια με βάση Αρ. Εγ. 88 ΑΠ. 59846/21.08.2019 «Λειτουργία κοινοτήτων» δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για την παραπάνω απόφαση.
  • Με βάση το ΦΕΚ 2844 τ. Β/8-11-13 υπάρχει απόφαση να ανοίγουν προαιρετικά οι  επιχειρήσεις στην κοινότητα Ραφήνας λόγο παράκτιου μετώπου και Λιμένα.

Επίσης μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη ότι το συγκεκριμένο θέμα , χρονικά συμπίπτει με τις ενέργειες που κάνει η Ένωση μας σε συνεργασία με τοπικούς επιχειρηματίες της κοινότητας Πικερμίου  και με την ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ να συμμετέχει στην αίτηση ακυρώσεως της απόφασης που επιτρέπει στο McArthurGlen να ανοίγει τις Κυριακές.

Με βάση τα παραπάνω ενημερώνουμε ότι κάθε απόφαση που αφορά τον κλάδο τον επιχειρήσεων – επαγγελματιών πρέπει να λαμβάνεται από αυτούς μέσο των γενικών συνελεύσεων της Ένωσης, πάντα με γνώμονα το συμφέρων τους και ΟΧΙ μέσα από πολιτικές αποφάσεις που μπορεί να κρύβουν και ιδιοτελείς σκοπούς.

Ζητάμε την ακύρωση του 4ος θέματος Ή την καταψήφιση του από τους κοινοτικούς συμβούλους Πικερμίου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίζει  παιχνίδια» στην πλάτη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας του τόπου μας, θα υπερασπιστούμε όλους συνάδελφους μας που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους.

Αγαπώ τον τόπο μου στηρίζω την τοπική Αγορά.

    Ο Πρόεδρος                                                                                                             Η Γραμματέας

Μαυρολέων Σπύρος                                                                                           Κοταρίδου Σοφία

  Τηλ. 6932833660                                                                                                Τηλ. 6932192898