Επιστολή κατοίκου Ραφήνας στους αρμοδίους καθαριότητας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

503
Η επιστολή που ακολουθεί αυτούσια εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του  rpn.gr από κάτοικο Ραφήνας προκειμένου να δημοσιευτεί με συνημμένες φωτογραφίες:
Αξιότιμοι κύριοι,
αρμόδιοι καθαριότητας του Δήμου μας,
παρακαλώ όπως επιληφθείτε της ντροπιαστικής κατάστασης που διαμορφώνεται -δυστυχώς πολύ συχνά- στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Αύρας 10, καθώς ο κάδος που υπάρχει εκεί  γίνεται αποδέκτης, όχι μόνο οικιακών απορριμμάτων, αλλά και μπαζών και μεγάλων ποσοτήτων παραγώγων κήπων.
Η αλήθεια είναι ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνονται κυρίως κάποιοι  περίοικοι, ιδιαιτέρως όμως ένας συγκεκριμένος υπερήλικας συμπολίτης μας, με προφίλ  ρακοσυλλέκτη. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης διαφόρων παραπηγμάτων που ονομάζει σπίτια και τα οποία ενοικιάζει σε αναλόγων δυνατοτήτων μετανάστες και συχνά άλλους περιθωριακούς ανθρώπους. Επειδή το είδος των κατοικιών  είναι τέτοιο, οι ένοικοι τους είναι κυρίως περιστασιακοί και από τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις τους, παράγονται απόβλητα (παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα  κλπ), που προστίθενται στα προηγούμενα και μένουν για καιρό γύρω από τον κάδο.
Επιπλέον, λόγω της  κατάστασης  των ενοικιαζομένων αυτών παραπηγμάτων γίνονται διαρκώς επισκευές  που παράγουν τεράστιες ποσότητες μπαζών, που δεν καθαρίζονται ποτέ. Επίσης, είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι τα λήμματα όλων αυτών των σπιτιών δεν αποκομίζονται ποτέ από κάποιο βυτιοφόρο. Πολύ συχνά όμως η περιοχή κυριεύεται από τη χαρακτηριστική μυρωδιά τους.
Δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες μας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης και για το λόγο αυτό ζητάμε και τη δική σας συνδρομή στον ευπρεπισμό του χώρου, καθώς και τις όποιες κατασταλτικές ενέργειες  στις οποίες μπορεί να  έχετε αρμοδιότητα να προβείτε, αφού είναι  βέβαιο  ότι σας είναι γνωστή η ταυτότητα του αναφερομένου.
Όποτε έχουμε -με δικές μας παρεμβάσεις- ευπρεπίσει τον χώρο, λίγες μέρες αργότερα απορρίπτονται πάλι απόβλητα εκτός του κάδου. Τα απόβλητα αυτά γίνονται εφεξής πόλος έλξης περισσοτέρων  αποβλήτων και από άλλους  αήθεις, που τις νύχτες πετούν οτιδήποτε φαντάζεστε, καταδικάζοντας μας να ζούμε μονίμως μέσα σε μία χωματερή, επικίνδυνη,  τόσο για την πρόκληση φωτιάς (γεγονός που έχει συμβεί αρκετές φορές) όσο και από άποψη υγειονομικής μόλυνσης.
Ελπίζοντας ότι το παρόν θα τύχει ευηκόων ώτων, σας στέλνουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν  την θλιβερή πραγματικότητα και παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες.
ΑΣΗΜΟΜΥΤΗ ΑΝΝΑ
Κάτοικος Ραφήνας
Οδός Αύρας 10
Τηλ. 6943042032