spot_img
31.9 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Επιστολή Κυριαζή-Πρόγιου στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου για την υδροδότηση στο Ντράφι

 

 

 

 

 

Αθηνά Πρόγιου Κωνσταντίνος Κυριαζής 

Προς τον Δήμαρχο  Ρ-Π, ΔΣ Ρ-Π , ΚΣ Ρ-Π 

8 Αυγούστου 2021 

Σε συνέχεια των τραγικών συμβάντων στην Ελλάδα , το Ντράφι, ως περιοχή που έχει καεί  τουλάχιστον τρεις φορές, εξακολουθεί να παραμένει χωρίς νερό και χωρίς παροχή νερού στους  πυροσβεστικούς κρουνούς.  

Οι κάτοικοι του Ντραφίου περιμένουν απαντήσεις. Ερωτούμε λοιπόν την δημοτική αρχή: 

  1. Τι βλάβη παρουσίασε το δίκτυο τις μέρες αυτές και κατά ποσό η βλάβη αυτή απέτρεψε την  πλήρωση της δεξαμενής; 
  2. Γιατί η αλήθεια αποκρύφθηκε από τους δημότες; 
  3. Κατά την διάρκεια της σοβαρής αυτής κρίσης, και με τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς,  τι ενέργειες έκανε ο Δήμος για να βοηθήσει στην αποκατάσταση; Φυσικά δεν αναφερόμαστε  στην άχρηστη, τριτοκοσμική, υποκριτική και απαξιωτική για τον οικισμό μας παροχή νερού με υδροφόρες (τουλάχιστον super market έχουμε στην περιοχή μας και το νερό είναι  προσιτό σε όλους)! 
  4. Γιατί, αν και η παροχή αποκαταστάθηκε, το Ντράφι παραμένει χωρίς νερό; Επισημαίνουμε ότι  η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ διαψεύδει την δήλωση της δημοτικής αρχής 

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, το δίκτυο ύδρευσης του Ντραφιού και η δεξαμενή μας έχουν πολλά  τεχνικά προβλήματα, χρειάζονται συντήρηση, την οποία επί 5 χρόνια τώρα διεκδικούμε περισσότεροι  από 300 κάτοικοι με γραπτές αιτήσεις και παραστάσεις μας, με πόρισμα της Εθνικής Αρχής  Διαφάνειας (Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων) από Σεπτέμβριο 2019 και παρεμβάσεις του  Συνηγόρου του Πολίτη, προς τον οποίο έχουμε προσφύγει.  

Στα αιτήματα προς την Δημοτική Αρχή δημοσίως δηλώσατε ότι δεν θα μας γνωστοποιήσετε τις  γνωματεύσεις ποτέ των παραπάνω, το ΚΣ αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα. και η «Συνήγορος του  Δημότη» ακόμη δεν απάντησε, ως όφειλε, στα αιτήματα.  

Σας ερωτούμε: 

  1. Ποιά είναι η απάντησή σας στον Συνήγορο του Πολίτη, που τού έχει θέσει κατ’ επανάληψη  συγκεκριμένα ερωτήμστα.  
  2. Ποιες είναι οι ενέργειές σας προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά αυτά θέματα; Σ’ αυτή τη φάση η βλάβη της ΕΥΔΑΠ ανέδειξε τις δυσλειτουργίες του δικτύου ύδρευσης δεξαμενής μας, γιατί μας βρήκε η διακοπή νερού από επισκευή βλάβης σε σημείο του  δικτύου μας, για την αποκατάσταση της οποίας χάθηκε πάρα πολύ νερό από τη δεξαμενή  μας, επειδή δεν μπορούσε να απομονωθεί ο κλάδος στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί δεν  λειτουργούν οι βάνες. Υπήρχε πριν από 2 χρόνια ένα ποσόν, αν και ανεπαρκές, για να γίνουν  οι συγκεκριμένες συντηρήσεις, το οποίο όμως στην συνέχεια με τις αναμορφώσρις του  προϋπολογισμού εξαφανίσθηκε και βεβαίως δεν υπάρχει συο Τεχνικό Πρόγραμμα του  Δήμου για το 2022 . 
  3. Γιατί δεν αξιοποίησε έγκαιρα τις γεωτρήσεις του συνεταιρισμού Ο ΠΑΝ τουλάχιστον για  εφεδρεία νερού στην ανάγκη κατάσβεσης πυρκαγιάς;

Όπως γνωρίζετε για όλα τα παραπάνω και για άλλα πολλά διαθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία και  αποδείξεις.  

Επιφυλασσόμενοι για κάθε περαιτέρω άμεση ενέργεια μας προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες,  απαιτούμε μια ειλικρινή και εμπεριστατωμένη απάντηση από τον Δήμαρχο Ρ-Π και το ΚΣ. 

Κωνσταντίνος Κυριαζής. Αθηνά Πρόγιου

Αυτή την εβδομάδα

Απόψε Πέμπτη τα λαλούμια έρχονται στη Νέα Μάκρη

Απόψε Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (9μμ), η πλατεία Νέας...

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 6.300 ευρώ σε 47χρονη που μετέφερε σκύλο σε ασφυκτικά μικρό κλουβί

Στη σύλληψη μιας 47χρονης προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς...

Εμφύλιος χωρίς φρένο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά την αποχώρηση Δούρου πριν από την κάλπη

Σε ανοιχτή σύγκρουση οδηγείται η μάχη για την προεδρία...

Νέα “βόμβα” στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε και η Πόπη Τσαπανίδου – Γιατί κράτησε την έδρα

Νέα απώλεια καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλευτής Επικρατείας...

ΝΕΑ

Απόψε Πέμπτη τα λαλούμια έρχονται στη Νέα Μάκρη

Απόψε Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (9μμ), η πλατεία Νέας...

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 6.300 ευρώ σε 47χρονη που μετέφερε σκύλο σε ασφυκτικά μικρό κλουβί

Στη σύλληψη μιας 47χρονης προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς...

Νέα “βόμβα” στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε και η Πόπη Τσαπανίδου – Γιατί κράτησε την έδρα

Νέα απώλεια καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλευτής Επικρατείας...

Μάνη: Αυτοκίνητο «βούτηξε» σε πισίνα ξενοδοχείου – Δραματική διάσωση μικρού παιδιού

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Μάνη, όταν...

Μαρουσάκης: Ισχυρό κύμα ζέστης με θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς – Πότε αναμένεται η κορύφωση

Σε τροχιά έντονης ανόδου εισέρχεται η θερμοκρασία, καθώς ένα...

RPN.GR