Επιστολή στο rpn.gr των μαθητών του Λυκείου Ραφήνας που συνεχίζουν την κατάληψη(φωτο)

400

 

Την επιστολή που ακολουθεί μας έστειλαν στο rpn.gr οι μαθητές του Λυκείου Ραφήνας που συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου:

 

Ως μαθητές-συμμετέχοντες στην κατάληψη του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας, θεωρήσαμε καθήκον μας να επισημάνουμε τα αιτήματά μας, καθώς και να γνωστοποιήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν εντός της κατάληψης.

Αρχικά προκειμένου να παρουσιάσουμε την πραγματική κατάσταση η οποία επικρατεί εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων, οφείλουμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι καμία υλική φθορά δεν έχει σημειωθεί εντός του σχολικού χώρου. Παράλληλα, φροντίζουμε για την καθαριότητα του σχολείου και τηρούμε τους υγειονομικούς κανονισμούς του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον Covid 19. Ακόμα θέλουμε να προσθέσουμε πως πρόκειται για μία αυτόνομη ενδοσχολική κινητοποίηση με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι δεν παρίστανται εξωσχολικά στοιχεία εντός των χώρων διδασκαλίας.

Για ακόμα μία φορά σας παραθέτουμε τα αιτήματά μας. Αιτούμαστε

  • την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα
  • τον ορθό αερισμό όλων των αιθουσών
  • την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε καθηγητές
  • επάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου οι χώροι να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σωστά
  • λύση στο πρόβλημα συνωστισμού που παρατηρείται κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από την κοινή είσοδο-έξοδο του κτιρίο
  • Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα 28/9/20 θα έχουμε Γενική Συνέλευση των μαθητών προκειμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας διαδικασία που ακολουθήθηκε την Πέμπτη 25/9 και την Παρασκευή 26/9.

Ζητούμε στήριξη στον αγώνα μας τόσο από τον σύλλογο διδασκόντων, όσο και από τους τοπικούς φορείς.

Με εκτίμηση, η επιτροπή της σχολικής κινητοποίησης