spot_img
28.1 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Επιβλητική η “χάλκινη” Εθνική – Διέλυσε τη Σερβία με 16-7 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο

 

 

 

Με μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε με 16-7 της Σερβίας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης στη Σιγκαπούρη και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το τέταρτο στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (πέμπο συνολικά).

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη στην πισίνα, κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση και πήρε εμφατική ρεβάνς από τους Σέρβους για τον πρόσφατο αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Με άξονα την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, έναν ανίκητο Παναγιώτη Τζωρτζάτο κάτω από τα δοκάρια και εντυπωσιακή ευστοχία στα περιφερειακά σουτ, η Ελλάδα επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό της.


Καταιγιστική απόδοση μετά το πρώτο οκτάλεπτο

Το ξεκίνημα ήταν ισορροπημένο (2-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου), όμως στη συνέχεια η ελληνική ομάδα “πάτησε γκάζι” και εξαπέλυσε σερί 8-0 από τις αρχές της δεύτερης έως τα μέσα της τρίτης περιόδου, φτάνοντας στο επιβλητικό 10-2. Το ημίχρονο έκλεισε στο 8-2, με την Ελλάδα να κυριαρχεί απόλυτα.

Ο Καλογερόπουλος και ο Πούρος ήταν από τους κορυφαίους επιθετικά, ενώ αμυντικά, η Εθνική έδειξε σπάνια αποτελεσματικότητα, περιορίζοντας τα επιθετικά όπλα της Σερβίας.


Η Ελλάδα δεν χαλάρωσε ποτέ

Ακόμα και όταν η νίκη είχε «κλειδώσει», η Εθνική δεν κατέβασε ρυθμό. Στην τελευταία περίοδο αύξησε κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας ως το 16-7, με τους Καλογερόπουλο, Αλαφραγκή και Πούρο να συνεχίζουν το σκοράρισμα.

Η συνολική εικόνα της ελληνικής ομάδας ήταν αντάξια της παγκόσμιας ελίτ και επιβεβαιώνει τη διαρκή ανοδική πορεία της τα τελευταία χρόνια.


Στατιστικά και σκορ ανά οκτάλεπτο

  • Οκτάλεπτα: 2-2, 6-0, 3-3, 5-2
  • Τελικό σκορ: Ελλάδα – Σερβία 16-7

Οι σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας

  • Καλογερόπουλος 3
  • Πούρος 3
  • Αργυρόπουλος 2
  • Σκουμπάκης 2
  • Παπανικολάου 2
  • Γενηδουνιάς, Γκιουβέτσης, Αλαφραγκής, Κάκαρης – από 1

Ιστορικό επίτευγμα για την Ελλάδα

Το χάλκινο μετάλλιο στη Σιγκαπούρη είναι το τέταρτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (μετά το 2005, 2015 και 2022) και έρχεται να προστεθεί στο χρυσό των Γυναικών, σηματοδοτώντας ένα διπλό θρίαμβο για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Με τέτοια απόδοση, η Εθνική επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου πόλο και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ιερά Πανήγυρις Οσιομάρτυρος Παρασκευής (πρόγραμμα)

Ραφήνα: Ιερά Πανήγυρις της Οσιομάρτυρος Παρασκευής Ο Ιερός Ναός Παναγίας...

Η Σοφία Ζαχαράκη καλεσμένη του Δημήτρη Κατσουλάκη (φωτο βίντεο)

Στο «Μαντρί» του Δημήτρη Κατσουλάκη η Σοφία Ζαχαράκη Στην Αγία...

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό «αντίο» της Finos Film με αφιερωματικό βίντεο

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα και ένα βίντεο γεμάτο...

Χαλκιδική: Τρεις νεκροί σε σφοδρό τροχαίο – Κατέληξε και ο πατέρας της οικογένειας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Ιερά Πανήγυρις Οσιομάρτυρος Παρασκευής (πρόγραμμα)

Ραφήνα: Ιερά Πανήγυρις της Οσιομάρτυρος Παρασκευής Ο Ιερός Ναός Παναγίας...

Η Σοφία Ζαχαράκη καλεσμένη του Δημήτρη Κατσουλάκη (φωτο βίντεο)

Στο «Μαντρί» του Δημήτρη Κατσουλάκη η Σοφία Ζαχαράκη Στην Αγία...

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό «αντίο» της Finos Film με αφιερωματικό βίντεο

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα και ένα βίντεο γεμάτο...

Χαλκιδική: Τρεις νεκροί σε σφοδρό τροχαίο – Κατέληξε και ο πατέρας της οικογένειας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το...

Η Τριγλία Ραφήνας δημιουργεί οργανωμένη Ακαδημία Κοριτσιών

Μια επιθυμία ετών γίνεται πραγματικότητα για την Τριγλία Ραφήνας,...

Μυτιλήνη: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε σοβαρό τροχαίο...

Ραφήνα Πικέρμι: Ετήσια έκθεση συμπαραστάτριας του δημότη και της επιχείρησης

Ραφήνα Πικέρμι: Ετήσια έκθεση συμπαραστάτη του δημότη και της...

RPN.GR