Έρχεται ο Ετεοκλής και θα σαρώσει την χώρα το Σάββατο!Ποιός ήταν στην μυθολογία και ποια κατάρα τον βάραινε

244

Ο Διδώ έφυγε, αλλά ο Ετεοκλής έρχεται και μάλιστα με άγριες διαθέσεις. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει από το πρωί του Σαββάτου (14.12.2019) όλη την χώρα και θα τα έχει… όλα. Βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Αυτά είναι τα κακά νέα… Τα καλά είναι (αν μπορεί να υπάρχουν σε κακοκαιρία) είναι ότι θα έχει διάρκεια μόνο μια ημέρα.

Στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός με την ΕΜΥ να βγάζει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα,συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Η πυροσβεστική έχει βγάλει έκτακτες οδηγίες για τους πολίτες για το διάστημα που θα κρατήσει η άστατος καιρός.

Ποιός ήταν ο Ετεοκλής

Ο Ετεοκλής ήταν πρόσωπο που από τη γέννησή του ήταν «δεμένος», όπως και ο αδερφός του Πολυνείκης, από την κατάρα που βάραινε του πατέρα τους, Οιδίποδα.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Ετεοκλής ήταν γιος της αιμομεικτικής σχέσης του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα. Και αδερφός του Πολυνείκη.
Όταν ο Οιδίποδας παραιτήθηκε από το θρόνο της Θήβας, παρέδωσε την πόλη στους δυο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Ωστόσο στην αρχή την εξουσία τής Θήβας τη πήρε ο θείος τους Κρέοντας, επειδή ήταν ανήλικα, στη συνέχεια όμως θέλησαν να την αναλάβουν αυτοί και τότε ξέσπασε η διαμάχη.
Οταν ο Ετεοκλής δεν τήρησε τη συμφωνία
Ετεοκλής και Πολυνείκης συμφώνησαν να παίρνουν το βασίλειο εναλλάξ, κάθε χρόνο. Ωστόσο μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης από τον Ετεοκλή, εκείνος αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο στον αδερφό του και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του (Επτά επί Θήβας).

Ετεοκλής και Πολινείκης σκοτώθηκαν στη μάχη

Η μάχη Ετεοκλή και Πολυνείκη είναι μία από τις κορυφαίες τραγωδίες του Αισχύλου, «Επτά επί Θήβας».
Οι δύο γιοι του Οιδίποδα, μετά την απόφαση του Ετεοκλή να μην τηρήσει την υπόσχεσή του και να μην παραδώσει το θρόνο στον αδερφό του, προκάλεσε εμφύλιο στη Θήβα. Ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους, Άδραστο, και επιτέθηκε εναντίον της Θήβας. Λίγο πριν από τη μάχη οι επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης.
Τα δύο αδέρφια Ετεοκλής και Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη. Η μάχη ήταν καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.