Αυλαία «έπεσε» στην υπόθεση με τη στυγερή δολοφονία που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2023 στην Κάτω Αχαΐα, όταν ένας 63χρονος είχε μαχαιρώσει 59 φορές τον συνομήλικο κουμπάρο του, διότι υποψιαζόταν πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου καταδίκασε τον δολοφόνο σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση.
Συγκεκριμένα, ο 63χρονος τιμωρήθηκε με την ανώτατη ποινή ομόφωνα (7-0). Το δικαστήριο είχε μετατραπεί σε φρούριο για την αποφυγή έντασης, καθώς το κλίμα σε βάρος του κατηγορούμενου ήταν πολύ βαρύ. Ωστόσο, κανείς δεν βρέθηκε στο πλευρό του, καθώς ακόμα και η οικογένειά του τού έχει γυρίσει την πλάτη.
Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του θύματος με δάκρυα στα μάτια αλλά και με ανακούφιση, άκουσε την απόφαση των τακτικών και λαϊκών δικαστών, αλλά και την εισαγγελική καταδικαστική πρόταση, περιμένοντας τη δικαίωση για τον άδικο και στυγερό θάνατο του δικού τους ανθρώπου. Την οικογένεια του θύματος εκπροσώπησε προς υποστήριξη της κατηγορίας ο δικηγόρος Πατρών Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος στην αγόρευσή του εστίασε στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έπληξε το θύμα με 59 μαχαιριές, εκ των οποίων οι 12 στο πρόσωπο, 6 στον τράχηλο, 17 στο στήθος, 5-6 στη θωρακική χώρα, ενώ είχε τρώση στο ήπαρ και πλήγματα και σε άλλα ζωτικά όργανα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση.
Δεν άντεξαν να ακούσουν την απολογία του
Η οικογένεια του θύματος δεν άντεξε να παραμείνει στη δικαστική αίθουσα για να ακούσει την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε πως το θύμα διατηρούσε
δεσμό με τη γυναίκα του. Μάλιστα, ήταν τόσο ψυχρός που δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη για την πράξη του, παρά μόνον όταν τον ρώτησε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε να μην παρασταθεί στη δίκη πολιτική αγωγή, ισχυριζόμενος πως δεν είχε παντρευτεί το θύμα, όμως το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, καθώς ο ίδιος είχε αναγνωρίσει τα παιδιά του. Παράλληλα, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από ψυχική νόσο και ζήτησε να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός, όπως επίσης και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, κάτι που επίσης δεν έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του γιου του θύματος κάποια στιγμή στη διάρκεια της δίκης, ο οποίος μίλησε στον δράστη, αλλά με την παρέμβαση των αστυνομικών δεν υπήρξε συνέχεια.