spot_img
19.2 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη βελτίωσης των δημόσιων συγκοινωνιών στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος – RPN

 

 

 

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών προς τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος έθεσε με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως επισημαίνει στην ερώτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης, τα τελευταία χρόνια η περιοχή γνωρίζει σημαντική οικιστική και οικονομική ανάπτυξη, ενώ η ύπαρξη κομβικών σημείων δραστηριότητας – όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Εμπορικό Πάρκο Σπάτων, το Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo και η παραλιακή ζώνη της Αρτέμιδας – αυξάνει διαρκώς τη ζήτηση για αξιόπιστες και συχνές δημόσιες συγκοινωνίες.

Ωστόσο, οι υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, τα Σαββατοκύριακα και τη θερινή περίοδο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις, συνωστισμό και δυσκολία μετακίνησης. Παράλληλα, η έλλειψη σύνδεσης της περιοχής με μέσα σταθερής τροχιάς, όπως ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, επιδεινώνει το πρόβλημα, καθώς οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να βασίζονται αποκλειστικά στα λεωφορεία και τα Ι.Χ.

Η έλλειψη αξιόπιστων δημόσιων συγκοινωνιών στην περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των εργαζομένων, ενώ αποτρέπει και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Χριστοδουλάκης ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει αν υπάρχει σχεδιασμός για την πύκνωση των λεωφορειακών δρομολογίων προς και από τα Σπάτα και την Αρτέμιδα, ειδικά τις ώρες αιχμής και κατά τη θερινή περίοδο και κατά πόσο εξετάζεται η δημιουργία νέων λεωφορειακών γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Αυτή την εβδομάδα

Στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη η Μπριζίτ Μακρόν – Η επίσκεψη στη Μαρέβα και το δώρο με ευχές ανάρρωσης

Μια κίνηση με έντονο ανθρώπινο αλλά και συμβολικό χαρακτήρα...

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

ΝΕΑ

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

Συναγερμός για οδηγούς ταξί Αχαϊας – Άνδρας τους απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο

Συναγερμός έχει σημάνει στους οδηγούς ταξί περιοχών της Αχαΐας,...

Τα ζώδια σήμερα, Σάββατο 25/4

Σήμερα Σάββατο φίλε μου Κριέ, καλείσαι να διαχειριστείς εσωτερικές...

RPN.GR