Ερώτηση της βουλευτή Ανατ.Αττικής Μ.Απατζίδη για το ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου

349

 

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 27/10/2020  ερώτηση προς  τον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την άμεση επίλυση του ζητήματος που αφορά στην περιβαλλοντική μελέτη για τη λειτουργία νέου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου .

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι σύμφωνα με  καταγγελίες κατοίκων, θεσμικών φορέων και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής, δεν έχει εδώ και μήνες γνωστοποιηθεί  από την ΕΥΔΑΠ, η επικαιροποιημένη περιβαλλοντική μελέτη που αφορά στη λειτουργία του νέου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου.

Η κα Απατζίδη σημείωσε ότι η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη, διότι  τεράστιες ποσότητες λυμάτων θα εκβάλλουν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Επισήμανε ότι βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, χωρίς να ερωτηθεί ο τοπικός πληθυσμός  και ο δήμος Μαρκόπουλου, το Κέντρο Επεξεργασίας Παιανίας – Κορωπίου, μέσω ενός δικτύου αγωγών συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων, θα διαχέει τα λύματα στην παραθαλάσσια συνοικία της Χαμολιάς, που βρίσκεται μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνας.

Διάχυτη  είναι η αβεβαιότητα, αναφορικά με το κατά πόσο τα επόμενα χρόνια, οι λουόμενοι και τα παιδιά τους θα μπορούν να κάνουν άφοβα μπάνιο, στα πεντακάθαρα ως τώρα νερά.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό αν θα προβεί με άμεσο τρόπο  στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί αφενός η περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και αφετέρου η υγεία των κατοίκων.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================