”Έσπασαν” δυο SMART τα ξημερώματα στην Ραφήνα

933

Σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες αργά το βράδυ ”έσπασαν” δυο αυτοκίνητα μάρκας Smart στην Ραφήνα.

Την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν,έξω από τα σπίτια τους,οι διαρρήκτες δρούσαν ανενόχλητοι. Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες σπείρες δρουν εντός ή εκτός της Ραφήνας, με προτίμηση στη συγκεκριμένη μάρκα, αφού τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την υψηλή ζήτηση που υπάρχει όχι μόνο για το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και για τα ανταλλακτικά του.

Οι θρασύτατοι δράστες ”έγδυσαν” εξωτερικά,αλλά και εσωτερικά τα αυτοκίνητα κλέβοντας τιμόνια,λεβιέ και άλλα αξεσουάρ,διάφορες οθόνες και  συσκευές πλοήγησης. προκειμένου να τα πουλήσουν στην παράνομη αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Οι δράστες, κινούνται ξημερώματα, με ένα αυτοκίνητο αρχικά, πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου όπου έχουν βάλει στόχο ένα όχημα μάρκας smart το οποίο είναι παρκαρισμένο. Στη συνέχεια, κι αφού βεβαιωθούν πως δεν παρακολουθεί κανείς, κατεβαίνουν δύο άτομα από το αυτοκίνητο και κατευθύνονται προς το όχημα – στόχο. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, καταφέρνουν ταχυδακτυλουργικά να το ξεκλειδώσουν και να εισέλθουν εντός αυτού με φακούς. Παράλληλα, την ώρα που δρουν, το αυτοκίνητο διαφυγής τους συνεχίζει να κάνει γύρους πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου, έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφαιρούν τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και αποχωρούν.

(Φωτο αρχείου)