spot_img
12.6 C
Rafina
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
spot_img

Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Δωρεάν μεταφορά επισκεπτών στην παραλία με λεωφορεία – Απαγορεύεται η στάθμευση Ι.Χ.

 

 

 

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ σας ενημερώνει ότι έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 3.7.2000 (ΦΕΚ 395 Δ’) και του Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και Σχέδιο Διαχείρισης αυτού (ΦΕΚ 1830Β/2001), κάθε Σάββατο, Κυριακή και επίσημη αργία, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, για την μετάβασή τους στην παραλία, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν μισθωμένα λεωφορεία, που θα παρέχει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Τα δρομολόγια θα ξεκινούν στις 09:00 π.μ., στον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, με συχνότητα κάθε είκοσι λεπτά.

Το τελευταίο δρομολόγιο, από το τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, θα είναι στις 20:40 μ.μ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά (επισυνάπτεται χάρτης με τα σημεία).

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφόρου Σχινιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινά – Μαραθώνα και ως εκ τούτου η υπηρεσία μεταφοράς των επισκεπτών δεν θα εκτελείται.

Αυτή την εβδομάδα

Η Βαρκελώνη περιμένει το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας!

Με ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα, το ταξίδι των παιδιών...

«Κόβουν» τις δωρεάν χειραποσκευές – Νέα χρέωση 15€ αλλάζει τα δεδομένα στις πτήσεις

Αν νόμιζες ότι το εισιτήριο που βλέπεις είναι και...

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό οικοπέδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς,...

Στατιστικά Νίκου Καντερέ για την Πρωτομαγιά: Κάθε 10 χρόνια ισχυρές ψυχρές εισβολές τη τελευταία 40ετία!

Ανάρτηση του μετεωρολόγου συντοπίτη μας Νίκου Καντερέ για την...

ΝΕΑ

Η Βαρκελώνη περιμένει το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας!

Με ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα, το ταξίδι των παιδιών...

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό οικοπέδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς,...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 2/5

Αναλυτικά τα ζώδια σήμερα 2/5 Κριός: Σήμερα Σάββατο Κριέ...

Revoil Νικολάου: Το τριήμερο ξεκινά από εδώ! – Πικέρμι

Φουλάρισε ενέργεια πριν την εξόρμηση του τριημέρου! Στη Revoil Νικολάου...

RPN.GR