spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Εθνικό Θέατρο: Oι παραστάσεις του καλοκαιριού και της νέας καλλιτεχνικής περιόδου – RPN

Η Αργυρώ Χιώτη, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, παρουσίασε στις 13 Μαΐου 2025 το πρόγραμμα της θεατρικής σεζόν 2025-2026, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το κορυφαίο θεατρικό ίδρυμα της χώρας. Στο μήνυμά της, τόνισε τον ρόλο του Εθνικού Θεάτρου ως φάρο και κέντρο δημιουργίας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, την τοπική κοινότητα με τις διεθνείς τάσεις, και δημιουργούς με θεατές, μέσα από ένα πλούσιο δίκτυο γλώσσας, ιδεών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

Για το καλοκαίρι του 2025, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος: την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ulrich Rasche, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, την “Ορέστεια” του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και θα περιοδεύσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τον “Ιππόλυτο” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η νέα σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο με επαναλήψεις επιτυχημένων παραγωγών όπως το “Φάουστ” σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και την κωμωδία “Η Καρυάτιδα!” του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ από τον Νοέμβριο θα παρουσιαστούν νέες παραγωγές που αναμένεται να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο με ποικιλία θεατρικών ειδών και θεμάτων.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση της Αργυρώς Χιώτη δίνει έμφαση στην ουσιαστική έρευνα, τον κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό και την ανανέωση της θεατρικής γλώσσας, θέτοντας το Εθνικό Θέατρο ως ζωντανό πυρήνα πολιτισμού και δημιουργίας στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR