spot_img
20.8 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων στην Αχαΐα

 

 

 

Νέα υπόθεση human trafficking εξιχνιάστηκε την Τετάρτη (6/8) στην περιοχή Νέο Βουπράσιο στη Δυτική Αχαΐα, μετά από καταγγελία στην γραμμή καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων “για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της πρόσληψης και της απασχόλησης αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράνομης εκμίσθωσης ακινήτων”.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών (δυο άνδρες και μια γυναίκα) και ενός ημεδαπού, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της πρόσληψης και της απασχόλησης αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράνομης εκμίσθωσης ακινήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας στη γραμμή καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο Νέο Βουπράσιο Δυτικής Αχαΐας, όπου εντόπισαν εννέα αλλοδαπούς, από τους οποίους οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, να διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα, τα οποία τους τα παρείχε ο ημεδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος τους απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η αλλοδαπή γυναίκα είχε εισέλθει στην Ελλάδα, πριν τέσσερις μήνες και μεταφέρθηκε από τον πρώτο αλλοδαπό κατηγορούμενο στο Νέο Βουπράσιο για να εργαστεί ως εργάτρια γης. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια απαιτούσε από την αλλοδαπή να του καταβάλει χρήματα και της αφαίρεσε το διαβατήριο της, μέχρι να του ξεπληρώσει το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ.

Ο δεύτερος αλλοδαπός κατηγορούμενος εισέπραττε χρήματα από την παθούσα για λογαριασμό του πρώτου, ενώ σε μια περίπτωση, που δεν έφερε αρκετά χρήματα η τρίτη κατηγορούμενη της άσκησε σωματική βία και με απειλές προσπάθησε να την εξαναγκάσει να πληρώσει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, εφάρμοσαν τις διαδικασίες για την προστασία της αλλοδαπής γυναίκας ως θύμα εμπορίας ανθρώπων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.

Αυτή την εβδομάδα

Θύελλα Ραφήνας: Με ψυχολογία Κυπέλλου στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Αχαρναϊκό

Στο Μενίδι ταξιδεύει η Θύελλα Ραφήνας, η οποία αντιμετωπίζει...

Ραφήνα και Πικέρμι γεμίζουν μικρούς δρομείς – Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στη γιορτή του Μαραθωνίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά και γονείς προχωρούν οι...

ΕΔΣΝΑ: Πληροφορίες για δίμηνη αργία στον Βασίλη Κόκκαλη – Εκτός της παράταξης Χαρδαλιά

Σε δίμηνη αργία φέρεται να τέθηκε ο πρώην πρόεδρος...

Υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ: Να καταθέσει στον ανακριτή επιθυμεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Την πρόθεσή του να καταθέσει στην ανακριτική έρευνα για...

ΝΕΑ

Θύελλα Ραφήνας: Με ψυχολογία Κυπέλλου στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Αχαρναϊκό

Στο Μενίδι ταξιδεύει η Θύελλα Ραφήνας, η οποία αντιμετωπίζει...

Υπόθεση Pizza Fan: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των 23 συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σε βάρος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 15 θέματα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 34 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί...

RPN.GR