Ευάγγελος Μπουρνούς : Συνέντευξη “εφ΄ όλης της ύλης” στον δημοσιογράφο Γ.Βαθιώτη στο Πάρκο Καραμανλή

354

 

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ στο εξαιρετικό Δημοτικό Πάρκο Ραφήνας, o δημοσιογράφος Γιώργος Βαθιώτης συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού για την επικαιρότητα, τα έργα και την επόμενη μέρα στο Δήμο. Ας δούμε τι είπαν:

1. Δήμαρχε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου έγινε σημείο αναφοράς για τις καινοτόμες ιδέες της σχετικά με την προστασία των παιδιών στα σχολεία.

Β.Μ: Στο Δήμο μας θέλουμε να αισθανόμαστε ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια. Για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού λάβαμε επιπρόσθετα μέτρα από αυτά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τοποθετήσαμε διαχωριστικά πάνελ από plexiglass στα θρανία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θερμικές πύλες στην δευτεροβάθμια και σκοπεύουμε να προμηθευτούμε συστήματα αποστείρωσης της ατμόσφαιρας. Όλα αυτά επιπρόσθετα στις απολυμάνσεις, στα αντισηπτικά, στους καθαρισμούς, στις σημάνσεις ενημέρωσης και οποία αλλά μέτρα χρειαστούν για να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα μας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

2. Αλλά και στις μέρες του κορωνοϊού “κάνατε” τη διαφορά με την επιτροπή διαχείρισης κρίσης λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα που επιβεβαιώνει σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση. Πως έγινε αυτό;

B.M: Με σύνεση και αξιολογώντας τις συνθήκες κάθε χρονική περίοδο κινούμασταν, με μια άρτια στελεχωμένα ομάδα, στη λήψη αποφάσεων που ανήκαν στο πλαίσιο διεθνών πρακτικών. Κάποιες φορές αλήθεια, πιο γρήγορα από τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν αξιολογείς σωστά, γιατί τότε αξιολογείσαι και εσύ με αντικειμενικά κριτήρια. Ποια είναι αυτά; Το αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης διοίκησης. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

 

3. Εύδημος: Η πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία στην Ελλάδα. Που στοχεύετε;

B.M: Τέσσερις Δήμοι-πόλεις-λιμάνια, Ραφήνα-Πικέρμι, Λαύριο, Κάρυστος και Μαραθώνας, ένωσαν δυνάμεις με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσουν μπροστά, με την πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία στην χώρα, δημιουργώντας μια εταιρεία-σύμβολο αναφοράς. Να σπάσουμε τα γραφειοκρατικά γρανάζια και να επιτελέσουμε το έργο που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο κοινός στόχος μας η αξιοποίηση κονδυλίων, η ένταξη σε προγράμματα, η υλοποίηση έργων υποδομής.

 

4. Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο; Ξεκινά και αυτό ο Βαγγέλης Μπουρνούς;

B.M: Με την ανακοίνωση χρηματοδότησης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη θα δημοπρατήσουμε το έργο για το οποίο έχουμε πλήρη ωρίμανση. H υλοποίηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του τόπου μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Άλλωστε αποτελεί το μοναδικό στα Βαλκάνια για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

 

5. Φυσικό Αέριο, Αποχέτευση, παράκτιο μέτωπο. Σε ποια στάδια βρίσκονται αυτά τα μεγάλα Master Plan;

B.M: Φυσικό Αέριο και Αποχέτευση είναι τα δυο project, για τα οποία τα συνεργεία θα εγκατασταθούν στις αρχές του νέου έτους. Όσον αφορά το παράκτιο μέτωπο, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την απόδοση του στο Δήμο και πολύ σύντομα θα έχουμε χαρμόσυνες ειδήσεις. Η Ραφήνα θα αποκτήσει τις υποδομές που αξίζουν στο 2ο επιβατηγό λιμάνι της χώρας και που η πολιτεία όφειλε να έχει δημιουργήσει. Ήδη οι επίσημες εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δικαιώνουν τις επιλογές μας. Υπόσχεση ζωής η επιλογή για ένα green & smart port and city για την περιοχή μας.