Ευτυχώς ο Turgut Ozal δεν θα έρθει στη Ραφήνα!

451

Το THUNDER – πρώην TURGUT OZAL, αποτελεί το νέο απόκτημα της εταιρείας Fast Ferries της οικογένειας Παναγιωτάκη και συνάμα το πρώτο ταχύπλοο που εντάσσει στο στόλο της και θα δρομολογηθεί στην γραμμή Πειραιάς – Μύκονος – Νάξος – Θήρα .

Το ταχύπλοο κατασκευάστηκε στην Αυστραλία το 1998. Έχει μήκος 86,60μ , πλάτος 24μ,  χωρητικότητα 1.000 επιβατών και 215 ι.χ οχήματα και αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων Η οικογένεια Παναγιωτάκη το αγόρασε απο την Istanbul Deniz Otobusleri η οποία το είχε δρομολογήσει στη γραμμή Κωνσταντινούπολη – Πριγκιποννήσια. 

Εφ’ όσον δεν υπάρξει κάποια τροποποίηση δρομολογίων “πίσω απο κλειστές πόρτες” χαιρόμαστε γι’ αυτή την εξέλιξη, διότι με παλαιότερες ανακοινώσεις στο τύπο φαινόταν ότι και το πλοίο αυτό θα έδενε Ραφήνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα απο αυτά τα δημοσιεύματα :

“Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Thunder, θα πλαισιώσει τα ήδη καθιερωμένα Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος Π, Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros και Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π, με τα οποία η Fast Ferries δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στις ακτοπλοϊκές γραμμές από τη Ραφήνα προς τις Κυκλάδες.”