spot_img
18.3 C
Rafina
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Φορείς και Κινήσεις για την προστασία των ρεμάτων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

 

 

Παρέμβαση των Φορέων και Κινήσεων για την Προστασία των Ρεμάτων  πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 9/10/19  σχετικά με τους καθαρισμούς  των ρεμάτων και τα έργα εγκιβωτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι φορείς, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που επιφέρουν οι καθαρισμοί των ρεμάτων, όταν εκτελούνται χωρίς προδιαγραφές , χωρίς μελέτες και χωρίς επίβλεψη.

Η παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν συνέχεια  επανειλημμένων καταγγελιών για επικίνδυνες και καταστροφικές παρεμβάσεις στα ρέματα, που έγιναν φέτος το φθινόπωρο τόσο από τοπικές συλλογικότητες που παρακολουθούν τις εργασίες καθαρισμών, όσο και από μεμονωμένους πολίτες.

Στην ομιλία τους  οι  Φορείς και Κινήσεις για την προστασία των Ρεμάτων, επεσήμαναν  τις παράτυπες εργασίες που εκτελούνται, τους κινδύνους που δημιουργούν και ζητούν  το άμεσο πάγωμα των επικίνδυνων και καταστροφικών «καθαρισμών» μέχρι την κατάρτιση ενός πρωτοκόλλου προδιαγραφών με τη συμβολή περιβαλλοντικών φορέων,  βάσει των οποίων θα πρέπει να εκτελούνται οι καθαρισμοί.

Αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη παγώματος και  επανεξέτασης από τη νέα Διοίκηση:

1/ των έργων εγκιβωτισμών/τσιμεντοποίησης των τελευταίων ρεμάτων της Αττικής και

2/ των  αποσπασματικών παρεμβάσεων που εκτελούνται στα ρέματα χωρίς μελέτες

Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς φορείς και κινήσεις,  όχι μόνο δε λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν ακόμη περισσότερα 

Επισυνάπτεται η παρέμβαση των φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη συζήτηση από πλευράς περιβαλλοντικών φορέων, μίλησαν οι: ΡεμΑττική, Δίκτυο για τη Διάσωση του Ρέματος Πικροδάφνης, ΡΟΗ-Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Ποδονίφτης ρε(υμα) κριτικής των καιρών και δράσης, Κι.Π.Η.-Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης.

Το αίτημα των φορέων υποστηρίχθηκε από τις Περιφερειακές Παρατάξεις: Οικολογική Συμμαχία, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Ανυπότακτη Αττική και Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ ο Τζήμερος έκανε επίθεση στις περιβαλλοντικές κινήσεις προσπαθώντας να κατεβάσει το πανώ που είχε κρεμαστεί μπροστά από τα έδρανα , προκαλώντας  έτσι την αντίδραση των παρευρισκομένων πολιτών. Ο Περιφερειάρχης στο κλείσιμο της συζήτησης, τόνισε την ανάγκη εκτέλεσης  έργων στα ρέματα, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακούσει τις προτάσεις των φορέων.

Φορείς και Κινήσεις για την Προστασία των Ρεμάτων – ΡεμΑττική

Αυτή την εβδομάδα

Αττική: Παρίσταναν υπαλλήλους ηλεκτρικής ενέργειας και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα

Δύο συλλήψεις στη Φυλή για τέσσερις υποθέσεις απάτης και...

Αίγιο: Πήγαν να αγοράσουν αυτοκίνητο αλλά Ρομά τους πήρε 27.000 ευρώ υπό την απειλή όπλου

Τρεις άνδρες από τη Ζάκυνθο ταξίδεψαν στη Ροδοδάφνη για...

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Επίσκεψη Ρούμπιο: Κυκλοφοριακοί περιορισμοί στην Αθήνα — Τι προβλέπεται για μετρό και συγκεντρώσεις

Αλλαγές στην κυκλοφορία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας φέρνει στο...

ΝΕΑ

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Marathon Village: Ο Κυριακάτικος BBQ μπουφές έχει μια πρόταση που ανοίγει την όρεξη!

Μαριναρισμένο φιλέτο προβατίνας και πατάτες φούρνου πρωταγωνιστούν σε ένα...

Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες μετά τον εντοπισμό ύποπτων φιαλιδίων

Κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο...

RPN.GR