spot_img
15.7 C
Rafina
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Forma.gov: Νέα ιστοσελίδα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι δύο τύποι εγγράφων

 

 

 

Διευκρινίσεις σχετικά με το πως θα ενημερώνουν οι πολίτες ότι επρόκειτο να μετακινηθούν, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που η μοίρα μας εξαρτάται στην κοινωνική εμάς ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος προανήγγειλε την ύπαρξη νέας ιστοσελίδας στην οποία θα συμπληρώνεται η φόρμα η οποία θα επιτρέπεις τις μετακινήσεις, όπου αυτές θεωρηθούν απαραίτητες.

Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναγκών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Ο νέος ιστότοπος http://forma.gov.gr θα περιλαμβάνει αναλυτικά οδηγίες ενώ θα περιλαμβάνει δύο τύπους εγγράφων και θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ.

Δύο τύπου εγγράφων

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων.

Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

-Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Δωρεάν SMS στο 13033

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο πολίτης θα μπορεί να στέλνει και SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

«Είναι δωρεάν» είπε ο κ. Πιερρακάκης και επεσήμανε ότι δεν κρατείται αρχείο προσωπικών δεδομένων, αλλά όλα διαγράφονται μετά τη χρήση τους.

Τονίζεται ότι σε όλα τα έγγραφα πρέπει να υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

Αυτή την εβδομάδα

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!  19–23 Οκτωβρίου...

Ραφήνα: Αίτημα για λιγότερη πίεση από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ),...

Νέα Μάκρη: 28η Οκτωβρίου στη «Ναξιώτισσα- Γιορτινό τραπέζι με άρωμα παράδοσης!

Οι γιορτινές ημέρες αποκτούν ξεχωριστή αξία όταν μας βρίσκουν...

ΝΕΑ

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!  19–23 Οκτωβρίου...

Ραφήνα: Αίτημα για λιγότερη πίεση από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ),...

Νέα Μάκρη: 28η Οκτωβρίου στη «Ναξιώτισσα- Γιορτινό τραπέζι με άρωμα παράδοσης!

Οι γιορτινές ημέρες αποκτούν ξεχωριστή αξία όταν μας βρίσκουν...

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις σε Πειραιά και Αττική Οδό

Αυξημένη κυκλοφορία καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου...

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Έρευνα για λογαριασμούς στο εξωτερικό και δίκτυο εικονικών εταιρειών

Ένα σύνθετο δίκτυο εταιρειών, τραπεζικών λογαριασμών και προσώπων που...

RPN.GR