spot_img
33.5 C
Rafina
Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2026
spot_img

Game, set, AI: Η πιο viral γυναίκα του Wimbledon «γεννήθηκε» από την Τεχνητή Νοημοσύνη

 

 

Δεν είναι απλά ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά τένις του πλανήτη, αλλά το πιο παλιό καθώς πρωτοεμφανίστηκε το μακρινό 1877. Ενώ είναι από τα events που προσελκύουν εκατοντάδες A-listers στις κερδίδες του – από αστέρια του Χόλιγουντ μέχρι μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το Wimbledon δεν είναι ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μια κοινωνική εκδήλωση.

Το ίδιο, φυσικά, συνέβη και στις αρχές Ιουλίου. Για δύο εβδομάδες, οι κερκίδες του λονδρέζικου Γκραν Σλαμ γέμισαν με σταρ, που φόρεσαν τα καλά τους, φωτογραφήθηκαν και παρακολούθησαν από κοντά τα μεγαλύτερα ονόματα των κορτ. Ωστόσο, πέρα από τους «συνήθεις ύποπτους», φέτος την παράσταση έκλεψε και ένα ακόμα πρόσωπο: η Mia Zelu.

 

Η πανέμορφη influencer ανέβασε στα προσωπικά της social media  μια σειρά από φωτογραφίες της τόσο στις κερκίδες του κεντρικού κορτ του Wimbledon όσο και στα after party, κερδίζοντας τον θαυμασμό στο διαδίκτυο και χιλιάδες likes.

Οι εικόνες της, που αναπαράχθηκαν στον διεθνή Τύπο, φέρεται να της «χάρισαν» περισσότερους από 100 χιλιάδες νέους followers, ανάμεσά τους και κάποια γνωστά ονόματα του αθλητισμού – όπως ο σταρ του κρίκετ Ρισάμπ Παντ.

 

Ωστόσο, η Mia Zelu έχει ένα μειονέκτημα: δεν είναι αληθινή αλλά προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης. Και αρκετοί άργησαν να το καταλάβουν αυτό – δεν είναι τυχαίο ότι οι φωτογραφίες της από το Wimbledon έχουν περισσότερα από 55.000 likes.

 

Η Mia είναι μια AI influencer και μοντέλο, μιας ομάδας creators που έχουν αποφασίσει να κρατήσουν την ανωνυμίας τους. Ωστόσο έκανε πάταγο στο τουρνουά του Λονδίνου – και ο Ρισάμπ Παντ «έτρεχε» μετά να σβήσει τα likes όταν κατάλαβε τι γινόταν.

Και δεν είναι το μόνο AI model με τόσο «επιτυχημένη» καριέρα. Η Mia έχει και μια «αδερφή», την Ana Zelu με ακόμα περισσότερους followers – αυτή τη στιγμή μετράει 266.000.

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Βασιλόπουλος: Πρόχειρες λύσεις με προσθήκη κλιματιστικών ισοδυναμούν με μόνιμο ενεργειακό κόστος

​ Δανειζόμαστε συνειδητά την εισαγωγή του ίδιου του Δελτίου Τύπου της...

Πικέρμι: ”Οι Ισοβίτες” την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου από το Σινέ Σχολείο

Η ταινία «Οι Ισοβίτες» (2008) του Θόδωρου Μαραγκού είναι...

Κυψέλη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του βρέφους – Εντοπίστηκαν περισσότερα από δέκα τραύματα

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του βρέφους που...

Ομάδα «Κόμβος»: Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφοριακή ασφυξία σε 54 σημεία της Αθήνας

Στους δρόμους της Αττικής αναμένεται να αναπτυχθεί μέσα στις...

Σοφία Ζαχαράκη: Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε για την αναβάθμιση των...

ΝΕΑ

Πικέρμι: ”Οι Ισοβίτες” την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου από το Σινέ Σχολείο

Η ταινία «Οι Ισοβίτες» (2008) του Θόδωρου Μαραγκού είναι...

Αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις: Χαμηλός τζίρος και «μάχη» για το καθεστώς των προσφορών

Ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Αυγούστου, οι θερινές εκπτώσεις, αφήνοντας πίσω...

Αργυρούπολη: Καταγγελία 46χρονου για απόπειρα απαγωγής – Τον πυροβόλησαν στον ώμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για ένα σοβαρό περιστατικό...

Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες: Παριστάνουν τους τεχνικούς και αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι τηλεφωνικές απάτες, με οργανωμένες ομάδες...

RPN.GR