Γεωργία Μαρτίνου: Κι όμως, η πιο διακριτική βουλευτίνα είναι γεννημένη πολιτικός!

232

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει θέση ευθύνης…

Για ακόμη μία φορά η Γεωργία Μαρτίνου θα κοσμήσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.
Η Γεωργία Μαρτίνου έχει επιλέξει εδώ και χρόνια ως στάση ζωής τη σεμνότητα, διακριτικότητα, ευπρέπεια και ήπιους τόνους τόσο στην κοινωνική όσο και στην πολιτική της ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν μόνο δύο φωτογραφίες της από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Θεωρείται η πιο αντισυμβατική παρουσία της σημερινής Βουλής. Και αυτό όχι μόνο επειδή προτίμησε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, εγκαταλείποντας την ασφάλεια μιας επιτυχημένης καριέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα της, αν και μέλος μίας από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας. Η Γεωργία Μαρτίνου είναι ίσως η μοναδική βουλευτής που αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας, σε αντίθεση με τους περισσότερους συναδέλφους της, επιλέγοντας να προωθήσει λύσεις για τα προβλήματα της εκλογικής της περιφέρειας, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Η αθόρυβη προσφορά της στον άνθρωπο θα επιβραβευτεί ξανά στις 7 Ιουλίου στις εθνικές κάλπες.
Η Γεωργία Μαρτίνου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και κατάφερε να εισήχθη 9η στη σχολή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αθήνα, έφυγε για Λονδίνο όπου σπούδασε Μαθηματικά στο ImperialCollege και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πληροφορική στο UniversityCollegeLondon (U.C.L.).
Ξεκινώντας την επαγγελματική της πορεία ασχολήθηκε, όπως ήταν λογικό με τα ναυτιλιακά στο πλευρό του πατέρα της, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της Πληροφορικής. Το 2010 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης δημοτική σύμβουλος στο νεοσύστατο Δήμο Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης και ανέλαβε τα καθήκοντα αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου.

Η στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά
Ωστόσο, η απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές για πρώτη φορά το 2012 δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους τη γνωρίζουν. Την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ στήριξε και ο τότε πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκτός από τις φιλικές σχέσεις με τη Γεωργία Μαρτίνου, ήθελε για τη δύσκολη Περιφέρεια Αττικής ένα πρόσωπο άφθαρτο που να βγάζει στον κόσμο μία νότα αισιοδοξίας.
Με μέντορα ζωής έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων εφοπλιστών, τον πατέρα της, τον ευεργέτη Θανάση Μαρτίνο, κάθεται πλέον με σιγουριά κοινοβουλευτικά έδρανα. Και φυσικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την εμπιστεύεται και όταν κυβερνήσει – λένε κύκλοι της Πειραιάς – πιθανότατα την προορίζει για θέση ευθύνης.

ekloges.tv