spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Γέρακας: Με μεγάλη συμμετοχή έγινε τo 13ο Νεανικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής – RPN

Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε, σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2025, τo 13ο Νεανικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης απευθύνοντας χαιρετισμό.
➡️Το θέμα του φετινού συνεδρίου «CANCEL CULTURE – Ποιος ακυρώνει τι;» θέτει προβληματισμούς σχετικά με το φαινόμενο της κουλτούρας ακύρωσης και το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Το συνέδριο απευθύνεται, όπως κάθε χρόνο, σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια της Περιφέρειας Αττικής.
➡️Ένα απόσπασμα από την σημερινή ομιλία του Δήμαρχου Παλλήνη, κ. Αηδόνη στο συνέδριο: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στο 13ο Νεανικό συνέδριο, που διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Μεσογαίας, έναν θεσμό με σπουδαίο κοινωνικό και πνευματικό έργο. Το θέμα που συζητάμε σήμερα, η λεγόμενη cancel culture ή «κουλτούρα της ακύρωσης», είναι κάτι που αγγίζει ιδιαίτερα εσάς, τους νέους, γιατί σχετίζεται με τον τρόπο που επικοινωνούμε, που διαφωνούμε και που διαμορφώνουμε την κοινωνία μας». Ο κ. Αηδόνης, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επί του θέματος, ανέφερε: «Εσείς, οι νέοι, έχετε μια μοναδική ευκαιρία: να γίνετε η γενιά που δε θα βιαστεί να ακυρώσει, αλλά θα επιλέξει να ακούσει, να συζητήσει και να διορθώσει… Ως Δήμος, έχουμε ευθύνη να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζεται, αλλά και να αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του. Δημιουργούμε χώρους όπου οι νέοι μπορούν να συζητούν, να μαθαίνουν και να εξελίσσονται, χωρίς τον φόβο της ακύρωσης, αλλά με τη βεβαιότητα ότι η γνώση και η συζήτηση είναι το κλειδί για μια καλύτερη κοινωνία. Εσείς κρατάτε το μέλλον στα χέρια σας. Σας καλώ να γίνετε οι πρωταγωνιστές μιας γενιάς που επιλέγει τον διάλογο αντί της ακύρωσης, την κατανόηση αντί της πόλωσης και την αλήθεια αντί του φόβου. Ο κόσμος αλλάζει μέσα από εκείνους που τολμούν να ακούσουν, να σκεφτούν και να συζητήσουν. Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής γι’ αυτήν την αξιόλογη πρωτοβουλία και να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο για την παρουσία του και την στήριξη του στη νέα γενιά».
➡️Ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο φυσικός και MSc Γενικής Φυσικής Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και Κοινωνικής Ηθικής, τ. Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ Απόστολος Νικολαΐδης και ο δημιουργός καναλιού στο YouTube Γιώργος Σκιαδάς.
➡️Στο κατάμεστο από μαθητές Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ασπασία Τζιτζικάκη, ο Αντιδήμαρχος Σχολικής Στέγης, Στέφανος Σταυρινούδης, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Ευζωίας Ζώων Απόστολος Καρανίκας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα πράσινης οικονομίας, Κώστας Στρίκος.

Αυτή την εβδομάδα

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν έχει ξεχάσει μέχρι και σήμερα ότι οι γονείς του έλειπαν από την βράβευσή του στα Όσκαρ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήταν ένα ανερχόμενο ταλέντο όταν ανέλαβε...

Έξαρση γρίπης και ιώσεων στην Ελλάδα – «Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για τις γιορτές

Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A (H3N2)...

Κρήτη: Μαρτύριο για 15χρονη – 28χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές...

Από την Νταϊάνα στον πρίγκιπα Τζορτζ: Η αστεγία στην επικοινωνιακή πολιτική του Παλατιού – «Προσφορά ή πλυντήριο;»

Η προβεβλημένη φιλανθρωπία της βρετανικής μοναρχίας δεν είναι ποτέ...

ΝΕΑ

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

Κρήτη: Μαρτύριο για 15χρονη – 28χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές...

Το μέλλον των πόλεων περιλαμβάνει ρομπότ-ταξί – Οδική ουτοπία ή κόλαση;

Έχει περάσει καιρός από τότε που βγήκε στους δρόμους...

Και ο Πάπας έχει αϋπνίες – Τι κάνει ο Ποντίφικας όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στην Ιταλία –και όχι μόνο–...

RPN.GR