spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Γέρακας: Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου του Δήμου Παλλήνης – rpn

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου του Δήμου Παλλήνης.
✔️ Σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο στον Γέρακα, με τη συμμετοχή 450 μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ Λυκείου πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2026 η εκδήλωση ενημέρωσης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχτηκε η σημασία της έγκαιρης, έγκυρης και ουσιαστικής πληροφόρησης για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των νέων, ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και μικρά αναμνηστικά παιχνίδια γνώσης.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε: «Η επένδυση στη γνώση και στη σωστή πληροφόρηση των παιδιών μας είναι επένδυση στο ίδιο το μέλλον της πόλης μας. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν αφορά μόνο επιλογές σπουδών, αλλά τη δυνατότητα των νέων να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν τη ζωή τους με αυτοπεποίθηση και επίγνωση».
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Ασπασία Τζιτζικάκη, διασφαλίζοντας την άρτια οργάνωση και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της δράσης. Η κ. Τζιζτζικάκη ανέφερε σχετικά με τη δράση: «Η συμμετοχή 450 μαθητών επιβεβαιώνει την ανάγκη για ουσιαστικές δράσεις ενημέρωσης και διαλόγου. Στόχος μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στους νέους ανθρώπους και να τους δίνουμε τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν συνειδητές επιλογές για το μέλλον τους.»
✔️ Από την πλευρά του ΕΟΠΠΕΠ, συμμετείχαν η Διευθύνουσα κα Ρεμπούτσικα, ο Σύμβουλος και Προϊστάμενος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γαϊτάνος και η κα Τετράδη, οι οποίοι παρείχαν τεκμηριωμένη ενημέρωση και απάντησαν στα ερωτήματα των μαθητών.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων κα Δέτσικα, κα Μουτάφη, κα Καραμπέτσου και κα Σακαρέλλου, στηρίζοντας έμπρακτα τη συμμετοχή τους στη δράση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον κ. Γιάννη Κατράδη, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά με την παροχή του τεχνικού εξοπλισμού και την ολοκληρωμένη τεχνολογική υποστήριξη της εκδήλωσης.
Η Δημοτική Αρχή Παλλήνης συνεχίζει να υλοποιεί πρωτοβουλίες που στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, επενδύοντας στη γνώση, την αυτοπεποίθηση και τις προοπτικές της.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR