spot_img
31.6 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Για κακούργημα η δίωξη στον 62χρονο που κλειδώθηκε με τα παιδιά του σε αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου

 

 

 

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 62χρονος, «πρωταγωνιστής» του πρωτοφανούς περιστατικού που σημειώθηκε στο Μελισσοχώρι, όταν κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου με την οποία επιχείρησε να ανατινάξει το όχημα.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει υπό κράτηση.

Σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του. Η τελευταία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στην μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής κι έγινε αντιληπτό από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία κάλεσε την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αυτή την εβδομάδα

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

Α.Π.Ο. Μάχη Μαραθώνα: Ανακοίνωση για νέο Προπονητή – Ο Θόδωρος Βιάδης αναλαμβάνει την Τεχνική Ηγεσία της Ομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ⚫ Καλωσορίζουμε τον νέο μας προπονητή! ⚫ Ο Α.Π.Ο. Μάχη...

ΝΕΑ

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

Ραφήνα- προσφορά από τον Πιστικίδη: Ακρυλικό χρώμα DUROSTICK 100%, μόνο 39,00€ τα 15 κιλά!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την μάντρα οικοδομικών υλικών του Βασίλη Πιστικίδη:Ακρυλικό...

RPN.GR