Γιάννης Κεντ: Η Porsche, τα ξενοδοχεία, τα θέατρα και το σπίτι στο Π. Ψυχικό – Η ζωή του συντρόφου της Μαρί Κωνσταντάτου

813

Ένα από τα πρόσωπα που έχει απασχολήσει έντονα τα Μέσα, το τελευταίο διάστημα, είναι ο γοητευτικός άνδρας που βρίσκεται στο πλευρό της Μαρί Κωνσταντακάτου . Ο λόγος για τον επιχειρηματία Γιάννη Κέντ , ο οποίος έχει κλέψει την καρδιά της πρώην κυρίας Κυριακού. Το ζευγάρι πρόσφατα εθεάθη στο μεγάλο πάρτι που διοργανώθηκε για την πρώτη θεατρική παράσταση του Γιώργου Καπουτζίδη.

Όσοι τους γνωρίζουν μιλούν για ένα ερωτικό ειδύλλιο, που άνθησε το καλοκαίρι και εξελίσσεται σε ένα μεγάλο έρωτα.

Αφορμή για τη γνωριμία τους στάθηκε η διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης για την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – Ελίζα.

H  Μαρί Κωνσταντάτου μετά το επεισοδιακό διαζύγιο με τον Μίνωα Κυριακού στις αρχές του 2017 (ο επιχειρηματίας απεβίωσε λίγους μήνες μετά) δεν είναι σαφές εάν έχει επαγγελματική δραστηριότητα. Και φυσικά το ερώτημα είναι πώς ζει καθώς λέγεται οτι δεν της άφησε ιδιαίτερη περιουσία χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.  Ήταν μια «μέτρια» ηθοποιός χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο. Είχε όμως σαν «όπλο¨ της την γοητεία της. Στην συνέχεια έγραψε ένα παιδικό βιβλίο που οι κριτικοί αποδοκίμασαν. Είναι αμφίβολο εάν δεν είχε την μεγάλη βοήθεια του ΑΝΤ1 , οτι το βιβλίο θα είχε μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Μάλιστα λέγεται οτι πρωτεύοντα ρόλο στο διαζύγιο της με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΑΝΤΕΝΝΑ έπαιξε ο γιος του Μίνωα,  Θοδωρής Κυριακού.

Από την άλλη, ο Γιάννης Κεντ δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάματος και είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή κάποιων από των πιο πολυσυζητημένων θεατρικών παραστάσεων των τελευταίων δεκαετιών, όπως ήταν «Μαντάμ Σουσού» και «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».

Αναμφίβολα ,όσοι τον ξέρουν λένε ότι,  είναι αυτοδημιούργητος και οραματιστής, ωστόσο κατ’ άλλους είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που στο παρελθόν αρέσκετο να συνοδεύεται από μπράβους.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Κεντ χάραξε τη δική του πορεία τόσο στο χώρο του τουρισμού όσο και στο χώρο του θεάματος.

Ο Γιάννης Κεντ γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως, ήταν μόλις 15 χρονών, όταν έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο, όπου μεγάλωσε με συγγενείς της μητέρας του, από την οποία, μάλιστα, προέρχεται το επίθετό που τελικά υιοθέτησε.

Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Η επαφή του με τους Έλληνες φοιτητές της Μεγάλης Βρετανίας, του έδωσαν το έναυσμα να στήσει την πρώτη του εταιρεία.

Μια εταιρεία που κάλυπτε ακριβώς αυτή την ανάγκη των 60.000 Ελλήνων που σπούδαζαν τότε στη Μ. Βρετανία. Δημιούργησε, λοιπόν, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και συγκεκριμένα το 1995 το Greek Flight Club, μία ιστοσελίδα κρατήσεων ταξιδιών που γρήγορα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έτσι ξεκίνησε η πορεία του στον κλάδο του τουρισμού. Εξάλλου το μότο του κ. Κεντ είναι «το ταξίδι είναι η ανταμοιβή».

Και η ανταμοιβή ήρθε με την ίδρυση και άλλων εταιρειών για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι που ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή Ξενοδοχείων του LM group.

Γιάννης Κεντ

Αργότερα, αποφάσισε να επεκτείνει την επενδυτική του δραστηριότητα και προχώρησε στη δημιουργία της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts, που έφτασε να λειτουργεί 14 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, τα οποία και έχασε, σύμφωνα με πηγές της τουριστικής αγοράς , διότι δεν κατέβαλε τα συμφωνηθέντα μισθώματα.

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του κ. Κεντ σημειώνουν ότι έχει διατηρήσει κάποια από αυτά τα ξενοδοχεία τα οποία υπομισθώνει.

Σήμερα έχει στραφεί σε άλλες επιχειρήσεις στο χώρο του θεάματος. Αφορμή στάθηκε η γνωριμία του με την γνωστή ηθοποιό κ.Δήμητρα Ματσούκα.

Γιάννης Κεντ και Δήμητρα Ματσούκα

Μία από αυτές τις επιχειρήσεις είναι η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Θεατρικές Σκηνές Α.Ε.», την οποία ίδρυσε το 2016, και η οποία εκμεταλλεύεται τρία μεγάλα θέατρα, το «Παλλάς», το «Ήβη» και το «Αλκυονίς».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος στο Mononews, ετοιμάζει νέα πρότζεκτ στο χώρο της τέχνης και του θεάματος.

Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος που συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στο ξενοδοχειακό χώρο στην Ευρώπη, αυτή του εμβληματικού Αστέρα Βουλιαγμένης, ως μέλος της επιτροπής επενδύσεων Encore Capital.

Στο παρελθόν, είχε αγοράσει το γνωστό ασιατικό εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι, το οποίο προηγουμένως ανήκε στην οικογένεια Γουλανδρή. Με δεδομένο οτι στο συγκεκριμένο εστιατόριο δειπνούσαν πρόσωπα υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου του ήταν απαραίτητο για τις γνωριμίες που έκανε στην συνέχεια.

Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του οι δραστηριότητες του στο χώρο του τουρισμού του απέφεραν πολλά κέρδη. Έτσι στη δεκαετία του 2000, αγόρασε ένα οικόπεδο περίπου 1,5 στρεμμάτων στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού, έναντι σχεδόν 2 εκατομμυρίων, στο οποίο έχτισε ένα πολυτελέστατο ακίνητο.  Κάτοικοι της περιοχής είχαν εντυπωσιαστεί από την φύλαξη της οικίας του 24 ώρες το 24ωρο. «Ήταν το μικρόβιο του νεόπλουτου η συνέβαινε κάτι άλλο»  αναρωτιέται ακόμα και σήμερα κάτοικος της περιοχής. Πάντως το συγκεκριμένο ακίνητο σήμερα έχει ενοικιαστεί.

Και φυσικά ο Κέντ είχε και το μικρόβιο των γρήγορων και πολυτελών αυτοκινήτων, όπως όλοι οι νεόπλουτοι. Απέκτησε, λοιπόν, με leasing μία Porsche Panamera αξίας 150 χιλ. ευρώ. Το μισθωτήριο συμβόλαιο του leasing ήταν διάρκειας 48 μηνών. Όμως οι επιχειρήσεις έχουν up και τα down. Για κάποιους λίγους μήνες χάρηκε το πανάκριβο αυτοκίνητο και ήταν συνεπής στις πληρωμές του. Μάλιστα πολλές φορές επιδεικτικά πάρκαρε το θηριώδες αυτοκίνητο παράνομα έξω από τα κοσμικά καφέ του Ψυχικού όπως για παράδειγμα στο Gaspar.

Στη συνέχεια, όπως λέγεται στην τραπεζική αγορά, για λόγους περιορισμένης ρευστότητας, τηλεφώνησε στην εταιρεία leasing απαιτώντας να επιστρέψει την Panamera χωρίς να πληρώσει το πέναλτι που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η εταιρεία, βέβαια, του απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται και τον ανάγκασε να πληρώσει το πέναλτι που ανερχόταν σε δόσεις κάποιων ετών.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Κεντ είναι πατέρας ενός παιδιού, το οποίο έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του.

Αυτή την περίοδο είναι στην καλύτερή του φάση με την Μαρί Κωνσταντάτου στο πλευρό του, η οποία έχει γυρίσει και εκείνη σελίδα στη ζωή της, μετά το πολύκροτο διαζύγιο με τον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού και τα σκανδαλώδη δημοσιεύματα της Daily Mail που την ήθελαν να παρακάμπτει κατάφωρα τη διαδικασία του διαζυγίου, επιτάσσοντας το τζετ του, γεμάτο με αντικείμενα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών και διατάσσοντας τον πιλότο της οικογένειας να πετάξει στο Λονδίνο.

Γιάννης Κεντ και Μαρί Κυριακού

Δικηγόροι του 74χρονου κ. Κυριακού τότε ισχυρίστηκαν ενώπιον Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η λαμπερή 45χρονη ηθοποιός σύζυγός του, Μαρί μπορεί να είχε ήδη πουλήσει κάποια από τα λάφυρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν δαχτυλίδια, περιδέραια, βραχιόλια, καρφίτσες και ζώνες.

Μαρί Κωνσταντάτου και Γιάννης Κεντ