spot_img
6.5 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Γιαννόπουλος: Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;»

 

 

 

Στις ενέργειες που θα πρέπει προχωρήσουν οι δομές προστασίας ανηλίκων ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν περιστατικά βίας και κακοποίησης με θύματα παιδία, αναφέρθηκε ο Κώστας Γιαννόπουλος

«Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή και τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι), και την πληρώνουν τα παιδιά».

Ο κ.Γιαννόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού, σημειώνοντας: «Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα. Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών».

Αναφέρθηκε δε σε συμβάν του Οργανισμού, για να υπογραμμίσει το πρόβλημα:

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

Αναφερόμενος στις αναδοχές, είπε: «Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;».

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR