Ο περισσότερος κόσμος επιλέγει πολύ πιο συχνά απλές πατάτες αντί για γλυκοπατάτες. Αυτό συμβαίνει διότι από παιδιά μάθαμε να τρώμε απλές πατάτες.Όμως από θρεπτικής αξίας η γλυκοπατάτα είναι πιο πλούσια καθώς ανά ανά 100gr περιέχει:
Ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, β-καροτενίου, Ριβοφλαμίνης, Νιασίνης, βιταμίνης Β-12, βιταμίνης Ε, Μαγνησίου, Φωσφόρου και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών.Λόγω της περιεκτικότητας της σε φυτικές ίνες μειώνει την δυσκοιλιότητα, ενώ ταυτόχρονα ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Επιπλέον βοηθάει στη προστασία του δέρματος και των μαλλιών ενώ το μαγνήσιο που περιέχει βοηθάει στη χαλάρωση.Αντίθετα με τις απλές πατάτες οι γλυκοπατάτες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας κρατούν σε κορεσμό περισσότερη ώρα!