Γιώργος Δουβίτσας:Τι γίνεται με την μελέτη της Λ.Φλέμινγκ;

328

Με μεγάλη ανακούφιση διαβάσαμε, προ μηνός περίπου, σε δημοσίευση τοπικού διαδικτυακού μέσου ότι ο Δήμαρχος κ. Μπουρνούς, μετά από ερώτηση δημοτικού συμβούλου, ανακοίνωσε πως «μετά από 3,5 χρόνια και πιέσεις του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της μελέτης «Μελέτη Αναβάθµισης Λεωφόρου Φλέµινγκ Ραφήνας» από την Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώθηκε». Ερωτηθείς μάλιστα ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης, καθώς η σύμβαση της υπογράφηκε πρόσφατα».

Πρόκειται για μελέτη αναβάθμισης και επανασχεδιασμού της Φλέμινγκ με οδόστρωμα δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα, πεζοδρόμια, σηματοδότες στις οδούς Κωστή Παλαμά, Βελανιδιάς, Κέδρου και Δημοκρατίας και διαμόρφωση κόμβου στη διασταύρωση με την οδό Ευβοϊκού. Η μελέτη της Περιφέρειας – κόστους 319.127,78 € + ΦΠΑ – θα εξετάσει ακόμα και τη δυνατότητα δημιουργίας ποδηλατόδρομου κατά μήκος της οδού.

Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία ενός τέτοιου έργου για την οδική ασφάλεια και τη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του δήμου μας, επικοινωνήσαμε με την αρμόδια υπηρεσία (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής – Δ/νση Τεχνικών Έργων) για να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μελέτης, αλλά και του έργου.

Εκεί δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε ότι όχι μόνο δεν έχει υπογραφεί σύμβαση ανάμεσα στον ανάδοχο της μελέτης και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν έχει καν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο δήμος, αφού επικαιροποιήσει εκ νέου τα δεδομένα, χωρίς εφησυχασμό πρέπει να ασκήσει άμεσα πιέσεις στην Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά και να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά. 

Με εκτίμηση,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

τ. Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ ΡΠ