spot_img
28.4 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Γιώργος Πατούλης: Το μεσημέρι θα αποφασίσουμε το τι θα γίνει αύριο με τα σχολεία(βίντεο)

 

 

«Είναι προφανές ότι η πρόληψη πρέπει να κυριαρχήσει των πάντων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Φίλιππος» που ισχύουν από σήμερα λόγω του επερχόμενου χιονιά.

Εκτός από το κλείσιμο αρκετών σχολείων σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο προληπτικό κλείσιμο αρκετών δρόμων στην Αττική λέγοντας ότι «σωστά η τροχαία πήρε την απόφαση για τα βαρέα οχήματα. Το φαινόμενο εξελίσσεται και θα εξελιχθεί μέχρι το μεσημέρι. Είμαστε σε ετοιμότητα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους οδηγούς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί μπορεί να βρεθεί σε σημείο που να μπορεί να εγκλωβιστεί.

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία τόνισε ότι αναμένεται να γίνει το μεσημέρι μια νέα σύσκεψη με τους 66 δημάρχους όπου θα αποφασιστεί το αν θα ανοίξουν την Παρασκευή.

«Θα αποφασίσουμε βάσει του φαινομένου και των μετεωρολογικών προβλέψεων το τι θα γίνει. Σίγουρα πριν το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει και σε ποια σημεία, ενδεχομένως να παραμείνουν κλειστά».

Απαντώντας για το πώς θα μετακινηθούν οι οδηγοί που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους με δεδομένο ότι η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή μέχρι τα Οινόφυτα ο κ. Πατούλης είπε ότι «είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατήσεις ανοιχτούς τους δρόμους σε αστικές περιοχές παρά σε ευθείες». Ωστόσο, έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην επιχειρήσουν να κάνουν παρακάμψεις στα βόρεια της Αττικής γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν σε περίπτωση μεγάλης χιονόπτωσης.

«Θεωρώ ότι η τροχαία όπως σταματά τα μεγάλα οχήματα που δεν έχουν αλυσίδες στους μεγάλους οδικούς άξονες, έτσι πρέπει να κάνει και στους περιφερειακούς μέχρι να τελειώσει το έντονο καιρικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι τις πρωινές ώρες δεν υπάρχουν έντονα προβλήματα στους δρόμους και κάλεσε τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές. 

Αυτή την εβδομάδα

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

Τραγωδία στη Χαλέπα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Μία 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο...

RPN.GR