spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Γλυφάδα: Ελεύθερος ο λιμενικός για την χειροβομβίδα και τον εμπρησμό

 

 

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε  μετά την απολογία του, ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή , Παναγιώτη Τζιούβα, με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων,  ο λιμενικός Η. Π. που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου του λιμενικού και τη ρίψη χειροβομβίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας της, τα ξημερώματα της 22/04/2023.

Ο λιμενικός είχε θεωρηθεί από την αρχή ύποπτος, καθώς σε βάρος του η Αξιωματικός του Λιμενικού είχε διατάξει ΕΔΕ. Η λιμενικός και ο ανθυπασπιστής είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα και ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Κατά τις διωκτικές αρχές, θεώρησε υπεύθυνη την Αξιωματικό για την διοικητική ποινή που του επιβλήθηκε και αποφάσισε να την εκδικηθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της 22ης Απριλίου πήγε έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητο της, ενώ πέταξε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μια χειροβομβίδα που δεν εξερράγη και την οποία περισυνέλεξε στις 3 Μαΐου κλιμάκιο του Στρατού.

Η δήλωση από τον συνήγορο του λιμενικού, Σάκη Κεχαγιόγλου:

«Μετά από μια ενδελεχή και αναλυτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας, τόσο ο κ. Ανακριτής, όσο και ο κ. Εισαγγελέας εξέτασαν εξονυχιστικά τον εντολέα μου, ο οποίος παρέσχε με σαφήνεια και πληρότητα τις  εξηγήσεις του, με ομόφωνη απόφαση τους, οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Θεωρώ την απόφασή τους ορθή και σε αρμονία με το αποδεικτικό υλικό. Η θέση του εντολέως μου, τον οποίο εκπροσωπώ μαζί με τον εκλεκτό νέο δικηγόρο Ηλία Τυχάλα, είναι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια κακοστημένη σκευωρία σε βάρος του, γεγονός το οποίο επιφυλάσσεται και ελπίζει να αποδείξει κατά την πορεία  διεξαγωγής της ανάκρισης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι, όταν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κρίνουν και αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό υλικό των δικογραφιών, χωρίς να επηρεάζονται από ”περιρρέουσα ατμόσφαιρα” και από επιπόλαια και αναπόδεικτα δημοσιεύματα, τότε και μόνο τότε οι κατηγορούμενοι, αισθάνονται ασφάλεια δικαίου και έχουν εμπιστοσύνη στο φυσικό τους δικαστή».

Αυτή την εβδομάδα

Μαράια Κάρεϊ: Πόσα εκατομμύρια κερδίζει κάθε Χριστούγεννα; – «Αστρονομικό ποσό»

Η Μαράια Κάρεϊ δεν έχει ανάγκη κάποιον Άγιο Βασίλη...

Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια τουρίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο πέταξε σήμερα, Σάββατο, για...

Οι προορισμοί που μάγεψαν το 2025 – Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα

Το 2025 φτάνει στο τέλος του και το National...

Κλιματική αλλαγή: Πώς μπαίνουμε στο 2026 – Τι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι αργά

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό κίνδυνο που δεν...

Είναι άσκοπη η ετικέτα “Φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη”;

Γράφει άνθρωπος αυτή τη στήλη; Πώς μπορείτε να είστε...

ΝΕΑ

Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια τουρίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο πέταξε σήμερα, Σάββατο, για...

Κλιματική αλλαγή: Πώς μπαίνουμε στο 2026 – Τι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι αργά

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό κίνδυνο που δεν...

Είναι άσκοπη η ετικέτα “Φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη”;

Γράφει άνθρωπος αυτή τη στήλη; Πώς μπορείτε να είστε...

Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία: Ο 20χρονος αρχηγός και τα βασανιστήρια στα “ανυπάκουα” μέλη

Στη σύλληψη 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών,...

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

RPN.GR