Γόνος εφοπλιστικής οικογένειας ο νεαρός – ασθενής του κορωνοϊού, που πήγε από το Λονδίνο στην Ικαρία και έσπειρε τον πανικό

9778

Όπως αποδείχτηκε,ο 25χρονος νεαρός που αναστάτωσε την Ικαρία είναι γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογενείας, ο οποίος σπουδάζει σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Ο ίδιος, παραβλέποντας ότι είχε δέκατα και βήχα, πήρε την κοπέλα του και έναν φίλο του ακόμη και ταξίδεψε στο νησί ,σπάζοντας την καραντίνα, που έπρεπε να ακολουθήσει για 14 μέρες, από τη στιγμή που ήρθε από το Λονδίνο.

Η εφοπλιστική οικογένεια στην οποία ανήκει ο νεαρός έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια μια εξοχική βίλα στο νησί, σε μεγάλο κτήμα και θέα στο απέραντο γαλάζιο!

Η παρέα του νεαρού είχε κοινωνικές συναναστροφές στο νησί της Ικαρίας και κυκλοφόρησε σε πολλά χωριά και μαγαζιά των ντόπιων.

Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε όμως, με αποτέλεσμα να γίνει αεροδιακομιδή του, με στρατιωτικό αεροσκάφος, σε ένα από τα μεγάλα σημεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Ικαριώτες, με τους οποίους μίλησαν στο τηλέφωνο συνεργάτες του europost.gr έχουν δώσει πολλές λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, καθώς και για όλο το χρονικό της επίσκεψης του ανεύθυνου νεαρού και της παρέας του στην περιοχή.

Το πλήρες ιστορικό, όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ, έχει ως εξής:

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου, ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Καλαμαριάς, επιβεβαίωσαν ότι ο 25χρονος γιος επιχειρηματία, το πρώτο επιβεβαιωμενο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία μεταφέρθηκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο C-27 μέσα σε ειδική κάψουλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει πιθανότατα στο σπίτι του, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι ίσως να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όσον αφορά το δεύτερο επιβεβαιωμένο πρόσωπο που συνταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, την Ολλανδέζα φίλη του αφού έδωσε κι εκείνη κατάθεση στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για περιορισμό κατ οίκον για τις επόμενες 14 μερες.

Σημειώνεται ότι η ειδική κάψουλα μέσα στην οποία μπήκε ο 25χρονος μετά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τη μέρα σε ανάλογες περιπτώσεις και στη συνέχεια την απολυμαίνουν με ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον επιβεβαιώνονται και οι αρχικές μας πληροφορίες σχετικά με τις επαφές που είχε ο 25χρονος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί και μάλιστα όπως ανέφεραν κάτοικοι, συνάντησε αρκετό κόσμο που καλείται τώρα να το γνωστοποιήσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να ελεγχθεί. Μάλιστα η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.