Γράμμα από τα Σύνορα | Ο Έβρος δεν πέφτει

983

Αυτές τις μέρες που διακυβεύονται τόσα πολλά στα σύνορα μας ένας Έλληνας στρατευμένος, ο Βασίλης Μαρασλής με μια ανάρτηση του από τον Έβρο δίνει το προφίλ του σύγχρονου ήρωα- πρότυπο για τα νέα παιδιά που μεγαλώνουμε.

Είναι το τρίτο 24ωρο που αυτός ο ασύμμετρος υβριδικός πόλεμος έχει ξεκινήσει στα σύνορα μας, με τον Ερντογαν, που θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης της χώρας από τα φέρετρα Τούρκων στρατιωτών που έρχονται από την Συρία, δεν δίστασε να ξεκινήσει ένα μια καινούργια περιπέτεια, αυτή τη φορά εναντίον της Ελλάδας.

Η διάθεση του Ερντογάν να ανοίξει μέτωπο και με την Ελλάδα δεν είναι κάτι καινουργιο. Οι απειλές έχουν αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες και ένα δόλο σχέδιο που έχει καταστρωθεί εδώ και πολύ καιρό προφανώς έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή. Και το πρώτο μέρος αυτού του σχεδίου, δεν χρησιμοποιεί όπλα- τουλάχιστον ακόμα-αλλά ανθρώπους. Δυστυχείς σε μεγάλη πλειοψηφία  ανθρώπους. Αλλά όχι μόνο αυτούς. Γιατί ανάμεσα τους βρίσκονται και ποινικοί που βγήκαν από τις φυλακές, αλλά και τζιχαντιστές-και ας μην έχει κανείς αμφιβολία γι αυτό- από αυτούς που ήδη έχει στείλει στην Συρία αλλά και στην Λιβύη.

Πολλοί ίσως δεν αντιλαμβάνονται σε όλο ο εύρος του αυτό που διακυβεύεται αυτή την στογμή στον Έβρο, αν και είναι τόσο εμφανές.

Άλλοι όμως -και ευτυχώς- όχι μόνο το αντιλαμβάνονται, αλλά βρίσκονται εκεί, σ` αυτό το περίεργο “μέτωπο” για να αποκρούσουν αυτήν την ασύμμετρη εισβολή.

Ένας από αυτούς, ένας από τους “Φύλακες των Συνόρων”, ο Βασίλης Μαρασλής, από αυτούς που φυλάνε τα σύνορα μας, έκανε σήμερα μια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Εμείς που βρισκόμαστε πίσω χρωστάμε και στον ίδιο και σε όλους εκείνους που μέρα νύχτα φυλάνε τα σύνορα μας και στον Έβρο και στο Αιγαίο και στους Ουρανούς και οπουδήποτε  αλλού, ένα μεγάλο “ευχαριστώ”.

Χωρίς εκείνους που φυλάνε τα σύνορά μας, εμείς δεν θα καθόμασταν ήσυχοι στο σπίτι μας αυτήν τη στιγμή.

Αν νομίζετε ότι τους οφείλουμε μια συμπαράσταση κοινοποιείστε αυτό το θέμα

Ακολουθεί η ανάρτηση του Βασίλη Μαρασλή

Εδω και 4 ημέρες έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από φίλους,συναδέλφους και πολίτες που μου κάνουν όλοι την ίδια Ερώτηση…..δεν φοβάστε?

Εχθές είχα την τύχη και την τιμή να βρεθώ μπροστά στο ποτάμι και να φυλάξω όλο το βράδυ ακόμη μια φορά και εγώ με την σειρά μου τα σύνορα της χώρας μου,του Έβρου, και του χωριού μου της Ν.βύσσας….αυτό που αποκόμισα εγώ και οι συνάδελφοί που είχα την τιμή να είμαστε μαζί αυτές της ώρες ήταν η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ που μας διακατείχε όλους για αυτό που κάνουμε,το αίσθημα της ικανοποίησης για αυτό που εκτελούμε κάτω από όποιεσδήποτε συνθήκες και αν χρειαστεί…

Ο επαγγελματισμός τον οποίο διδαχθήκαμε σε περιόδους μη κρίσης ο οποίος τώρα αποδίδει καρπούς….Και την αίσθηση του ΝΙΚΗΤΗ που δεν μπορώ να σας την περιγράψω αν δεν την ζήσετε οι ίδιοι….Και όλα αυτά με γέμισαν ελπίδα,όνειρα και περηφάνια για το μέλλον της χώρας….καθώς πηγαίνοντας εκεί είδα και ανθρώπους στα χωριά να μας κοιτάνε με ΔΕΟΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ για αυτό το οποίο κανουμε μέρα και νύχτα πια…

και αν με ρωτήσετε μετά από όλα αυτά τα ατελείωτα νυχτερια αν είμαι κουρασμένος και ταλαιπωρημένος θα σας πω μόνο ΑΥΤΟ….ότι περιμένω πως και πως την στιγμή που θα ξαναβρεθώ εκεί μπροστά στην πρώτη γραμμή να νοιώσω όλα αυτά τα αισθήματα να με κατακλύζουν ξανά και ξανά…

Γιατί αυτήν την στιγμή γράφεται ΙΣΤΟΡΙΑ και ειμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής….Και η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι μια ΟΧΙ δεν φοβόμαστε….

Και κανένας δεν πρέπει να φοβάται….Είμαστε εδώ,είμαστε ενωμένοι, είμαστε πολλοί, έχουμε ηθικό,έχουμε υπερηφάνια,ειμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι,είμαστε Εβριτες,είμαστε ήρωες γενιές γενεών, είμαστε ακρίτες, είμαστε Θράκες, είμαστε μεγαλωμένοι στα σύνορα και δεν φοβόμαστε ΚΑΝΈΝΑΝ….Αυτοί θα πρέπει να φοβούνται ΕΜΑΣ.

Ο Έβρος δεν πέφτει και αυτό είναι γεγονός ….ζητώ η ΕΛΛΑΣ,ζητώ το απανταχού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ….